„Drž hubu.“ Mirka Němcová fotila na dálnici. Zvrhlo se to

17.05.2023 20:45 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) čelila ostrým výpadům na sociální síti, kde se během své jízdy po dálnici rozhodla veřejnost informovat o přemísťování pásových obrněných vozidel. Objevily se silné pochyby o jejím intelektu i vulgárnější výrazy, kterými jí lidé dávali jasně najevo, že takové informace se ve své aktuálnosti nesdělují a už vůbec nešíří po internetu.

„Drž hubu.“ Mirka Němcová fotila na dálnici. Zvrhlo se to
Foto: Repro ČT24
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová v Událostech, komentářích

Členka horní parlamentní komory vyvolává dnes mezi lidmi na sociální síti Twitter pozdvižené obočí. Během své jízdy autem po dálnici byla svědkem přesunu těžké vojenské techniky a plná emocí se rozhodla tuto skutečnost bezprostředně sdělit světu.

Při pohledu na přemísťování vojenského bojového vozidla bez jakékoli znalosti účelu a důvodu jeho přesunu z okýnka svého auta nadšeně zadoufala, že jede pomstít českého dobrovolníka Taylora, který na Donbase převážel raněné vojáky z frontové linie do zázemí, který v tomto týdnu zemřel. Byl raněn šrapnelem a svému zranění podlehl.

„Míjíme je právě na dálnici. Jestli jedou na UA, tak kéž vydrží co nejvíc a pomohou pomstít Taylora, hrdiny a civilní oběti,“ reportovala dnes během pozdějšího odpoledne politička formou tweetu. 

Jako důkaz Miroslava Němcová přidala rovnou i fotografie převáženého vojenského vozidla.

Netrvalo dlouho a pod příspěvkem Němcové se diskuse začala plnit reakcemi dosti rozčarovaných twitterových uživatelů. Komentáře byly vesměs dvojího charakteru. Někteří lidé senátorce důrazně vzkazovali, aby „držela hubu“, jelikož se může jednat o utajovaný převoz. Jiní ujišťovali, že tato vojenská vozidla na frontu před začátkem očekávané ukrajinské protiofenzivy jistě nemíří.

Například přispěvatel do diskuse Tomáš Pokorný dal Němcové jasně najevo, co si o jejím počínání v této souvislosti myslí, a Němcové vzkázal, ať „drží hubu“.

V podobném duchu se vyjadřovala celá řada komentujících. Ani Štěpán Ryšavý nepovažuje za rozumné, co Němcová bez rozmyslu vykřikuje: „Nevím, zda je chytré to dávat na sítě. Čím méně Rusáci ví, tím lépe,“ sdílel svůj názor.

„Tohle není moc dobré dávat na sítě,“ pozastavovala se další diskutérka.

„Na přesun vojenské techniky se do prdele neupozorňuje!“ „Tyhle fotky se dávají na web nejdřív tři dny po.“ „Prosím, smažte to. Tyhle fotky technicky akorát pomáhají Rusku.“ Apelovali lidé důrazně na Miroslavu Němcovou.

Senátorka je ale ujišťovala, že se o žádný utajovaný přejezd nejedná, usoudila tak z toho, že vojenská technika jede na dálnici, kde ji míjejí tisíce dalších aut.

Druhá skupina diskutérů vyjádřila přesvědčení, že vozidla, která Němcová míjela po cestě na dálnici, jsou modernizovaná slovenská bojová pásová pancéřovaná vozidla a do válečné zóny na Ukrajině nejedou.

„To jsou slovenské modernizované BVP-2. Na Ukrajinu určitě nejedou. Mají dokonce znak na boku,“ ujišťoval uživatel Jirka.

Jeho slova potvrdil také komentující Mirek Pavlík: „Tohle jsou slovenské modernizované BVP a těžko pojedou na Ukrajinu po D5,“ uvedl s tím, že jde zřejmě o nějaké cvičení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za předešlého režimu se říkávalo:..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBPN , 18.05.2023 10:41:07
..."že snaživý blbec je horší, než třídní nepřítel...." No a to se přesně hodí na tu domovnici a pavlačovou drbnu Myrku. Ale je dobře, že na to upozorňuje a chlubí se tím, aspoň to Putin a jeho lidé ví dopředu, kdo a co tam posílá, aby pak jednou mohl účtovat a vše po zásluze odměnit...Ono je to jako bumerang, stejně, jako ten ochuzený sajrajt z těch podkaliberních PT střel, co teď skákajícímu a hajlujícímu obyvatelstvu tuží zdraví nejen na té nešťastné okrajině Ruska, ale i ve fašistickém Polsku a brzy dorazí i k Černochové, která se už na radioaktivitu těší...

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…