„Důležité je netříštit hlasy! Jedině dobrý výsledek parlamentní opozice ve volbách vytvoří tlak na vládu,“ říká Okamura před volbami

08.08.2022 15:03 | Ze sítí

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura oznámil, že pro zářijové komunální volby podalo hnutí kandidátní listy v celkem 337 městech a obcích. V 50 z toho společně s Trikolorou, Svobodnými či různými lokálními subjekty.

„Důležité je netříštit hlasy! Jedině dobrý výsledek parlamentní opozice ve volbách vytvoří tlak na vládu,“ říká Okamura před volbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Spolupráce s Trikolorou je i v senátních volbách, SPD kandiduje v 21 obvodech a z toho ve dvou ve spolupráci právě s Trikolorou. 
 
Podle Okamury nabídlo SPD spolupráci i dalším subjektům. „Kdo chtěl, tak společně zatáhnul za jeden provaz. Kdo nechtěl, tak odmítl a záměrně tříští síly a chce oslabit SPD, aby se strany Fialovy vládní koalice udržely u moci,“ míní Okamura s tím, že některé politické subjekty prý dokonce staví své kandidáty s podobným programem přímo proti SPD. „Aby nás oslabili a tím podpořili Fialovu vládu,“ myslí si Okamura. 
 
 
Volby, které proběhnou 23. a 24. září, nazývá Okamura jako „referendum o Fialově vládě“.
 
„Přijďte k volbám i s vaší rodinou a přáteli vyjádřit váš názor na Fialovu vládní pětikoalici a podpořte opoziční SPD. Důležité je netříštit hlasy! Jedině dobrý výsledek parlamentní opozice ve volbách vytvoří tlak na vládu, aby jednala v zájmu občanů nebo podala demisi! Vidím, že opět vznikají nějaké nové strany, které mají za cíl jen oslabit SPD,“ uvedl Okamura na Facebooku.  
 
Podle něj nemá žádný smysl volit jakékoli nové či neparlamentní strany, protože nejsou ve Sněmovně.
 
„Zářijové volby budou referendem o vládě. K těmto volbám je potřeba napnout veškeré síly. Podpořte prosím jednotně kandidáty SPD, abychom vyslali jasný signál Fialově vládě. V jednotě je síla. Pojďme zatáhnout za jeden provaz,“ vyzval v závěru Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…