Hrají si na hodné a zlé poldy, tvrdí Erik Best o českých politicích. Ovčáček to prý se Zemanem zkoušel taky, ale stalo se toto

27.11.2015 15:09

Novinář Erik Best se na webu Final Word tentokrát vyjádřil k veřejné politické diskuzi o uprchlících. Tu přirovnal ke hře na hodného a zlého policistu, kterou hrají všichni, každý však trochu po svém.

 Hrají si na hodné a zlé poldy, tvrdí Erik Best o českých politicích. Ovčáček to prý se Zemanem zkoušel taky, ale stalo se toto
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Best popisuje Zemanovo vystoupení na stejném pódiu jako představitelé hnutí Blok proti islámu za nejdůležitější událost minulého týdne. „Příklonem k natolik kontroverznímu spolku odhodil opatrnost a s nadšením se spojil v debatě o uprchlících s krajní pravicí,“ píše novinář.

Jiřího Ovčáčka pak pasoval do role „hodnýho poldy“, který se zcela neúspěšně snaží oponovat Zemanově „zlýmu poldovi“. Prezident totiž „politicky vsází vše na jednu kartu“.

To si na rozdíl od něj nemohou dovolit představitelé politických stran. Těm pak nezbývá se tvářit zároveň jako hodný i zlý polda najednou, aby tak oslovili co nejvíce voličů.

Celý text zde

„Vyjádření Andreje Babiše jsou drsná, mluví o vysílání vojáků a zavírání hranic. Pavel Telička pak ale v televizi nabídne evropštější pohled na věc. Obdobně postupuje i TOP 09, kde je za zlýho poldu Jiří Pospíšil, zatímco Karel Schwarzenberg ukazuje uprchlíkům vstřícnější tvář.“

Největší roli však hraje ČSSD, jelikož zastává nejdůležitější posty ve vládě. „Lubomír Zaorálek trvale balancuje mezi Schapirem a Kellnerem (Spojené státy vs. Čína/Rusko), výsledkem čehož je jeho pozice v podstatě neidentifikovatelná,“ píše Best a do role zlého poldy dosazuje ministra vnitra Chovance.

A na premiéra Sobotku vyzbylo být státníkem, který jen čeká, až bude moci prodat Českou republiku Číně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…