„Kdo se neumí smířit s pravdou, ten dává BAN!" vzkázal Okamurovi Vondráček

07.10.2021 13:07 | Ze sítí

Na České televizi proběhla poslední veřejnoprávní debata osmi lídrů stran či hnutí, které by se mohly v nadcházejících volbách dostat do sněmovních lavic. Na poslední chvíli byla přizvána i lídryně formace Trikolora Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková. Její zmínku o ODS na svém Facebooku okamžitě překroutil předseda SPD Tomio Okamura. Zahradníkové se obratem zastal předseda Svobodných Libor Vondráček. Jeho komentář ovšem záhy zmizel.

„Kdo se neumí smířit s pravdou, ten dává BAN!" vzkázal Okamurovi Vondráček
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Superdebata ČT24

„Předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková před chvíli v hlavní předvolební superdebatě na ČT1 řekla, že jejich nejbližším partnerem pro povolební vyjednávání by byla ODS = probruselská koalice SPOLU. Tak k tomu nemám co dodat a je to jasná zpráva pro všechny vlastenecky orientované voliče,“ uvedl na Facebooku Tomio Okamura. 
 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí
Původní otázka přitom zněla, zda je TSS programově bližší ANO či ODS. Což uvedla na pravou míru i samotná Zuzana Majerová Zahradníková.
 
„Vzhledem k tomu, že mě v debatě na ČT nenechali dokončit skoro žádnou promluvu a moderátorka mi pořád skákala do řeči, uvádím tady pro pořádek znění jedné kontroverzní otázky a mé odpovědi, možná někým úplně nepochopené: KDO JE VÁM PROGRAMOVĚ BLIŽŠÍ? ANO ČI ODS? ODS, bez Pirátů. Řeč byla o programu, ne o spolupráci či uzavírání koalice. A pan Okamura opět lže, stejně jako u vyjádření pana prezidenta. Ale už mě to chronické lhaní kolegů vlastně vůbec nepřekvapuje. Jen ukazují svou vlastní slabost, strach a ubohost,“ napsala Majerová. 
 
 
Rychle zareagoval i předseda Svobodných Libor Vondráček a své kolegyně z formace se zastal. Jenže jeho komentář si moc lidí přečíst nestihlo. 

„A vašim nejbližší partnerem je ANO, které nominovalo soudružku Jourovou do Evropské komise, kde připravila s kolegy Green Deal, který pak schválil Andrej Babiš v Bruselu. A když si někdo pro projednávání v europarlamentu dal na stůl vlajku své země, tak mu sebrala slovo místopředsedkyně europarlamentu Dita Charanzová zvolená za ANO, která sedí na místě Pavla Teličky, zvoleného za ANO volby předtím. Klobouk dolů! Chcete se spojit s pěknou partou. Zvláště vrchní cenzorky Jourová s Charanzovou jsou vlastenky,“ reagoval Vondráček během půl hodiny s tím, že Majerová ještě navíc po vypnutí mikrofonu řekla, že jedině bez Pirátů. 
 
Jeho komentář však záhy zmizel. „Kdo se neumí smířit s pravdou, ten dává BAN!,“ uvedl Vondráček. A přišel prý tak rychle, že ani nestihl opravit chybu v komentáři. Pod příspěvkem Okamury tak zůstali jen samé pozitivní a povzbudivé příspěvky vůči SPD. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…