„Klam na lidi!“ Asistentka amerických prezidentů uštědřila velkou ránu Fialovi. Co se stalo před volbami?

30.06.2022 16:58

Zvláštní asistentka pěti amerických prezidentů Eliška Hašková Coolidge poskytla rozhovor Institutu svobody a demokracie. „Prezident bez odvahy je figurka,“ říká mimo jiné.

„Klam na lidi!“ Asistentka amerických prezidentů uštědřila velkou ránu Fialovi. Co se stalo před volbami?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Eliška Hašková Coolidge

Hašková Coolidge úvodem odpovídala na otázku, zda by pracovala i pro současného amerického prezidenta Joea Bidena. „Víte, já myslím, že vůdce státu musí být neposkvrněný. Jeho žena, musí být „bělejší než císařova žena“. Tak strašně důležité je to podle mě proto, že to všechno začíná nahoře. Je důležité, aby prezident národa byl člověk neposkvrněný, který doopravdy má ve své agendě jako první svůj národ, a ne sebe sám,“ poznamenala Hašková Coolidge. 

Podle jejích slov je v současné době byznys víc morální než politika, což se domnívá, že je tak celosvětově. „A je strašně důležité, abychom se vrátili k těm lidem, jako byl Thomas Jefferson a jako byl u nás Tomáš Baťa a hlavně Tomáš Garrigue Masaryk,“ uvedla. 

A je podle jejích slov v tuto chvíli Amerika morálním vůdcem světa? „To je pro mě strašná otázka, protože já Ameriku miluji jako zemi, která mi dovolila žít celý můj život na svobodě. A doufám, že se nestane, aby Amerika přestala být morálním lídrem. Ale myslím, že se k tomu teď bohužel společnost naklání. A myslím si, že to musíme zarazit jak tam – tak tady u nás, než se to tak rozmnoží, že se tím prostě potopíme,“ dodala Hašková Coolidge. 

„Ač nechci nikoho osočovat, tak si myslím, že například uznání, že pět stran se může spojit těsně před volbami, aby vyhrály nad stranou většinovou, to je klam na lidi. Velký klam na lidi. A že je to ta morální bída – a na té nelze stavět. Takže bylo jasné, že se to nějak během času začne drolit,“ zaznělo také z jejích úst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…