„Klaus“ a „Schwarzenberg“ spolu vykradli banku. Opravdu

22.11.2013 13:17

Gang lupičů v maskách bývalého českého prezidenta Václava Klause a někdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga si z pobočky jednoho peněžního ústavu v Senci nedaleko Bratislavy ve čtvrtek odnesl přibližně 290 tisíc eur (asi 7,9 milionů Kč). Napsal to tamní portál pluska.sk. Policie žádné podrobnosti o loupeži neuvedla.

„Klaus“ a „Schwarzenberg“ spolu vykradli banku. Opravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Skupina v netradičním převleku stála podle dostupných informací od roku 2011 za čtyřmi bankovními loupežemi. Po každé akci zloději dokázali uprchnout, aniž je kriminalisté dopadli.

Podobně jako v minulosti byla i ve čtvrtek trojice maskovaných mužů ozbrojena, loupež se však podle policie obešla bez zranění. V minulosti už lupiči vystupovali v maskách Klause a hollywoodského herce Arnolda Schwarzeneggera.

Z posledního přepadu si gang odnesl patrně největší lup. Při předchozích třech loupežích prý skupina získala dohromady více než 200 tisíc eur.

Bližší informace o pachatelích nejsou k dispozici. Média už v minulosti spekulovala, že lupiči by mohli být policisté nebo vojáci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…