„Naprostá zlodějina,“ zaznělo. A horší věci. Nové nabíječky od Shellu, ale s poplatkem

01.12.2023 10:40

Čerpací stanice Shell v Česku odstartovala vlastní síť dobíjecích stanic a už stačila naštvat některé řidiče elektromobilů. Důvodem jsou poplatky za QR platby či platby kreditní kartou, kvůli kterým zákazníky odrazuje.

„Naprostá zlodějina,“ zaznělo. A horší věci. Nové nabíječky od Shellu, ale s poplatkem
Foto: X
Popisek: nabíjecí stanice Shell Recharge

„Shell v Česku konečně spustil svoji síť nabíjecích stanic Shell Recharge. V provozu je 8 lokalit, převážně UFC s výkonem 180 kW, v některých případech je ale dostupný příkon omezený,“ oznámil na sociální síti X účet informující o nově spuštěných nabíjecích stanicích pro elektromobily po celém Česku.

„Cena za kWh je 14 Kč, při platbě kartou bezkontaktně nebo QR se ale připočítává transakční poplatek 7,15 %, takže ve výsledku 15 Kč/kWh,“ upozorňuje.

Až sedmiprocentní poplatky za platby u stanice Shell řidiče rozlítili natolik, že využívání nových nabíjejících stanic Shell rovnou zavrhli.

„Žijeme v době, kdy si necháme dobrovolně účtovat přes 7 % poplatek za platbu přes QR kód nebo platbu kartou. Takhle ne, Shell. Takhle fakt ne,“ napsal Vojtěch Daněk. „7,15 % za platbu kartou? Naprostá zlodějina. Shell musí mít takové smlouvy s VISA i MasterCard, že jde o naprostý omrd na potenciální uživatele…“ dodal v dalším příspěvku.

Stanice Shell se pro něj, v porovnání s ceníkem dobíjení ostatních provozovatelů, nestala atraktivní: „Čekal jsem trochu víc než klasickou zm*dovinu, kterou tady dělá ČEZ nebo E.ON s cenami za UFC,“ dodal rozčíleně.

„Jste jen další nudná tuctovka a nevidím jediný důvod, proč u vás nabíjet,“ dodal kriticky k nabíjecím stanicím Shell Recharge.

Překvapeni byli z novinky i další uživatelé. „Počkej, to fakt chtějí za QR platbu bakšiš? Jsem to četl asi blbě,“ nevycházel z údivu jeden z diskutérů.

Jiní poznamenali, že dvojí ceny jsou běžné všude: „U PRE je taky jiná cena s čipem a když někdo naskenuje QR kód a platí přes webovou stránku. Když jsem koukal na ceník naposled, tak to tak bylo,“ uvedl komentující, že poplatky za QR platby nejsou žádnou výjimkou.

Jelikož mobilní aplikace Shell Recharge není v Česku stále dostupná a bezkontaktní platební terminály jsou zatím mimo provoz, je aktivace nabíječek možná pouze platbou přes QR kód, platební kartou nebo přes roaming – nabíjecí karty od automobilek apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne že bych litoval elektromobilisty ale totéž je všude, jen těch procent je asi polovina, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJaroslav z Bystřice , 01.12.2023 11:20:25
Proto jsem přešel na platby v hotovosti. Ale banksteři si zase najdou cestu jak z pohodlí odrbávat lidi. A Čechy zvlášť.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…