„On tu mašinerii rozpoutal!“ Zmlácený Bulíř z Ukrajiny zpět v ČR. Trestní oznámení na Zdechovského

20.03.2023 21:30 | Kauza

Český dobrovolník vypomáhající na Ukrajině Matouš Bulíř bude podávat trestní oznámení jak na agresory, kterými byl napaden, tak i na osoby, které trestné jednání vůči jeho osobě podněcovaly. Za hlavního iniciátora byl označen europoslanec Zdechovský (KDU-ČSL). V tiskové zprávě o tom informuje advokát Radek Suchý. Veřejnost i média budou o dalším postupu informovány, stojí ve zprávě.

„On tu mašinerii rozpoutal!“ Zmlácený Bulíř z Ukrajiny zpět v ČR. Trestní oznámení na Zdechovského
Foto: Archiv RS
Popisek: Mgr. Radek Suchý

Matouš Bulíř se na Ukrajinu vypravil coby dobrovolník stavějící se proti ruské agresi. Po svém příjezdu o dění v zemi informoval prostřednictvím sociálních sítí a následně se kvůli svým příspěvkům dostal do potyčky s europoslancem Tomášem Zdechovským (KDU-ČSL), načež byl na Ukrajině napaden ostatními českými dobrovolníky.

Celé video konfrontace se dostalo na internet, Bulíř nyní bude podávat trestní oznámení. Informoval o tom v tiskové zprávě dne 20. března 2023 jeho zastupující advokát Radek Suchý. „Klient se rozhodl, že aniž by byl jeho zdravotní stav ještě konsolidován, bude skrze mne činit razantní právní kroky vůči osobám, které se na něm dopustily fyzického násilí a které bylo navíc agresory zdokumentováno a šířeno na veřejných sociálních sítích,“ stojí ve zprávě.

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Advokát informuje, že hodlá s médii sdílet informace týkající se dopadu útoků některých politických činitelů a novinářů na Bulíře na sociálních sítích, které následně vedly k ohrožení jeho života na Ukrajině. Bulíř se nyní ocitá v péči lékařů, ale z důvodu obav o život jeho i jeho rodiny advokát neposkytuje podrobnější informace.

Do České republiky se Bulíř podle Suchého vrátil bez jakékoliv pomoci třetí osoby, český konzulát na Ukrajině mu odmítl pomoci, přičemž o tomto „bezprecedentním přístupu“ bude Suchý informovat patřičné orgány.

Právní cestou bude Bulíř postupovat i vůči osobám, které nepřátelské nálady vůči jeho osobě podněcovaly. „Za jednoho z významných iniciátorů považuje můj klient europoslance Tomáše Zdechovského, který svými neověřenými a neuváženými informacemi, které publikoval na sociálních sítích, celou ‚mašinerii‘ zjevně rozpoutal,“ napsal Suchý.

Bulíř se skrze svého advokáta v tiskové zprávě ohrazuje proti označování jeho osoby „proruským dezinformátorem“ vzhledem k tomu, že do konfliktu na Ukrajině byl zapojen jako český dobrovolník pomáhající ukrajinským silám. „Tím, že ale zajistil na místě samém skutečnosti, které nezapadají do mainstreamového hodnocení stavu na Ukrajině, jednostranného pohledu na ekonomickou pomoc Ukrajině, popř. na existující korupci ve strukturách státní a vojenské správy, stal se pro řadu vlivných osob osobou nepohodlnou,“ sděluje advokát v zastoupení Bulíře. I z tohoto důvodu se spolu s ním obrací na soud a orgány činné v trestním řízení.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…