„Pár lidí si vymění židle, nic víc.“ Klause volby nezajímají. Koalice? Podvod, říká jako Zeman

10.08.2021 17:28

Podle exprezidenta Václava Klause podzimní sněmovní volby nic podstatného nepřinesou. Má zato, že budou rozhodovat okrajová témata. Uvedl to při výstupu na Sněžku, o čemž píše server iDnes.cz.

„Pár lidí si vymění židle, nic víc.“ Klause volby nezajímají. Koalice? Podvod, říká jako Zeman
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

„Pouze si pár lidí vymění své židle," uvedl Klaus při Svatovavřinecké pouti. Výraznou změnu od sněmovních voleb tak opravdu neočekává.

„Strany a politici se budou atakovat a obviňovat z hloupostí. Ale o podstatných věcech naší doby volby nebudou. O tom, jak zvládnout hru na covid a celou tu covidovou, karanténní mašinérii, co udělat s fiktivním globálním oteplováním, jak zabrzdit migrační toky do Evropy, jak odvrátit nesmyslný zelený úděl paní von der Leyenové, a tak bych mohl pokračovat,“ sdělil Klaus, že toto vše jsou veliká témata dnešní doby, o nichž však volby nebudou. A i z toho důvodu ho podle něj málo zajímají.

Dle jeho slov tak hned druhé říjnové odpoledne zjistíme, že je vše při starém. Sám pak nedává šanci koalicím, podle něj významnou roli hrát nebudou. „Koalice považuji za podvod na voličích,“ podotkl Klaus, jenž tak schvaluje postup prezidenta Miloše Zemana, že sestavením vlády pověří lídra vítězné strany, nikoliv koalice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …