„Parazit“ se ozval, Babiši: Dnešní Moravec má internetovou dohru

05.05.2019 19:23

Dnešním hostem v pořadu Otázky Václava Moravce byli předseda ODS Petr Fiala a premiér Andrej Babiš (ANO), který ostře zkritizoval nejednoho českého politika. Jedním z těch, na které se zaměřil, byl i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, o němž předseda vlády prohlásil, že „je to známý parazit“. Ten mu následně vrátil úder narážkou o zbohatnutí na dotacích. Rovnou se k němu přidal i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž předsedu vlády označil za „hochštaplera“. Nechyběla ani reakce marketéra a publicisty Petra Viktorýna a dalších.

„Parazit“ se ozval, Babiši: Dnešní Moravec má internetovou dohru
Foto: Printscreen ČT24
Popisek: Otázky Václava Moravce. Premiér Babiš nabízí moderátorovi kšiltovku, ten odmítá

V pořadu se otevřela diskuse nad změnou struktury státního zastupitelství. Předseda ODS Petr Fiala se rozčiloval, že debata o těchto změnách je sice legitimní, ale není to v pořádku v době, kdy je premiér této země obviněnou osobou. Premiér poznamenal, že o změně struktury státního zastupitelství hovořil rovněž dnešní předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, když byl ministrem spravedlnosti za ODS. „Ministr Pospíšil, v té době ministr za ODS, on se pořád živí jen politikou, to je takový známý parazit,“ nebral si premiér servítky vůči šéfovi TOP 09 Pospíšilovi.

Anketa

Zaslouží si Jaromír Jágr od Zemana vyšší státní vyznamenání, než jaké dosud má?

hlasovalo: 12364 lidí

Více jsme psali ZDE.

Těmito slovy zvedl předsedu TOP 09 doslova ze židle. Na sociální síti Twitter se do něj okamžitě pustil. Oznámil, že premiér Babiš o něm zrovna veřejně mluví jako o parazitovi. Na to konto si do Babiše rýpl, že to není ale on, kdo zbohatl ze státních dotací.

V dalším příspěvku během Babišova televizního vystoupení Pospíšil reagoval i na jeho prohlášení, že „vláda nemá čas na transparentní výběrová řízení“. Pospíšil na to ironicky poznamenal, že chápe, že šest změn na postech ministrů za poslední rok člověka zaměstná. Premiér v OVM řekl, že například šéfy Kosteleckých uzenin vyměnil dokonce desetkrát. „Jenže stát není řeznictví, pane premiére,“ vzkázal premiérovi Pospíšil.

Ministerský předseda se u Moravce pustil také do svého koaličního partnera – do sociální demokracie, a to kvůli bankovní dani, kterou ČSSD již několik let prosazuje. Šil především do ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové. „Paní ministryně nebyla v reálném životě, ona ani pořádně neví, na co máme ty banky. Ona netuší, jak se vydělávají peníze, jak se podniká. Paní ministryně čte asi Pikettyho, to je druhý Marx. Podívejte se, co se děje ve Francii,“ rozčiloval se. Bankovní daň prý není v programovém prohlášení vlády, takže žádná bankovní daň se nezavede.

Předseda vlády vysvětloval, že nechce bankovní daň, ale povinný příspěvek do národního investiční fondu, se kterým nebude hospodařit státní rozpočet, ale vláda. Nad čímž se pozastavil marketér a publicista Petr Viktorýn. „Lze tedy předpokládat, že jeho vláda?“ poznamenal s tím, že odhadovaná potřeba na uspokojení investic je 3,5 bilionu Kč. „No teda! (Kam se hrabe jeden bilion pro solárníky.) ... a co bude další krok? ... znárodnění vkladů??? Pak tedy ‚Kupředu levááááá‘...,“ dodal.

To neuniklo pozornosti ani předsedy poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který Otázky Václava Moravce rovněž bedlivě sledoval. I jeho šokovalo prý premiérovo vyjádření o tom, že vytvoří „národní investiční fond“ a bude přesvědčovat akcionáře bank, aby v něm investovali u nás třeba do mateřských školek. „Ne, to není silvestr, to dneska vážně řekl. Co všechno lidé tomuhle hochštaplerovi ještě uvěří?“ nebral si servítky.

Předseda ODS se zase u Moravce do Babiše pouštěl za jeho způsob vládnutí. „To je spousta řečí, ale za týden z toho nic není. Tady pobíhá pan premiér v červené čepici a slibuje, jak sepsal plán investic za 3,5 bilionu korun, ale nikdo ho neviděl,“ pálil Fiala do Babiše a narážel na to, že odstartoval kampaň do eurovoleb s čepicí s nápisem „Silné Česko“, kterou se inspiroval u amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Že se pozornost schyluje na Babišovu červenou kšiltovku – kterou mimo jiné neváhal před televizními kamerami Fialovi předat – a ne na vážná témata, doběla rozpálilo politologa Miloše Gregora. Okomentoval to slovy, že dělání si srandy z infantilní kšiltovky plní přesně svůj účel – dokonale odvádí pozornost od Babišových lží, manipulací a neschopnosti vést diskusi. Co podle něj ví úplně každý v Česku, je to, že Babiš chce silné Česko. A celá tato kampaň jej nic nestojí.

„Takže o čem se bude hovořit po dnešních Otázkách Václava Moravce, o lžích Babiše? Ne. O kšiltovce,“ poznamenal s jistou dávkou ironie.

Celou debatu pak do vtipné úrovně pozvedl zakládající člen ODS Petr Paulczyňski. Po zhlédnutí vystoupení předsedy ODS Petra Fialy i předsedy vlády Andreje Babiše si kladl otázku, kdo z nich je větší idiot, a de facto je označil oba za „blbce“.

 

 


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…