„Pasivní“ Šmarda: Nejsem podrazák, nechám to na kolezích

15.08.2019 13:35

Nominant na post ministra kultury Michal Šmarda (ČSSD), jehož odmítl prezident Miloš Zeman, poskytl rozhovor deníku Právo. Podle jeho slov je vážnější než kultura spor o rozpočet. Jednání o něm pokládá za ponižující.

„Pasivní“ Šmarda: Nejsem podrazák, nechám to na kolezích
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

„Pořád platí vyjádření předsednictva ČSSD, které dalo mandát Janu Hamáčkovi, aby situaci dál řešil. Jakýmkoliv silným vyjádřením, které bych vám nyní dal, bych mu zkomplikoval situaci. Takže to nechci dělat. Jenom musím poznamenat, že mu to pan premiér s panem prezidentem neulehčují,“ řekl k celé situaci vyhýbavě Šmarda.

Anketa

Porušuje prezident Zeman Ústavu České republiky?

10%
90%
hlasovalo: 12256 lidí

Zároveň dodal, že na funkci nelpí, ale nechce určitě říci ani to, že už na to nemá nervy a vzdává to. To by považoval ze své strany za podrazáctví. „Rozhodnutí je na vedení ČSSD, jak bude dál postupovat. Já bych byl v tuto chvíli raději pasivní a nechal bych rozhodnutí na kolezích,“ řekl Šmarda.

Následně se vyjádřil k jednání o rozpočtu, kdy se jej dotkla slova premiéra Andreje Babiše (ANO) ohledně genetické výbavy sociálních demokratů, že v ní mají rozhazování. „Já také nehodnotím jeho genetickou výbavu. Tyhle řeči by si mohl odpustit. Proto tyhle řeči považuji za mnohem vážnější než situaci na ministerstvu kultury,“ uvedl Šmarda. A zkritizoval i ministryni financí Alenu Schillerovou, jež se podle jeho slov plete do práce jiným lidem a zanedbává vlastní resort. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …