„Posr*li“ jsme to. Peszynski se ocenil. Rusko předpověděl. A nyní je prý čas přijmout euro

27.03.2022 12:10 | Ze sítí

„Víte co? Měli jsme pravdu,“ oceňuje se Tomasz Peszyński za své předpovědi varující před Putinem či maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Prounijní aktivista, který už v polovině února jasně věděl, že jsme „to posrali“, nyní píše, že „pravda vítězí“, a přináší nám seznam, co máme v souladu s jeho predikcemi zavčas udělat. Jako první bychom měli začít volat po přijmutí eura. Ve výčtu nechybí ani federalizace EU.

„Posr*li“ jsme to. Peszynski se ocenil. Rusko předpověděl. A nyní je prý čas přijmout euro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Peszyński

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Peszyński již ruský vpád na Ukrajinu predikoval dříve, než si jej dokázali jakožto reálné riziko připustit i samotní Ukrajinci.

„Opravdu to Putin udělá? Ano. Udělá to,“ věděl pak už s naprostou jistotou téměř dva týdny před začátkem ruské invaze aktivista, že je napadení Ukrajiny hotová věc.

„Je třeba začít konečně řešit, jak tohle Putinovo šílenství zastavit, a přestat se bát skutečně účinných kroků,“ apeloval tehdy Peszyński a pořádně všechny pochybovače sepsul za váhavost. V posledních dnech jsme to podle něho „strašně posrali“

Aktivista tehdy rovněž zpochybnil účinnost sankcí vůči Rusku, ty podle jeho mínění zemi nevadí a sankce či izolace pomáhají Putinovi v budování „pocitu obležení“ u Rusů, který se snaží v zemi budovat.

V předvečer ruského útoku však sám neočekával, že se ruské tanky posunou i za hranice mezinárodně neuznávané Doněcké a Luhanské republiky na východní Ukrajině. „Jsem Putin, považuji Západ za slabý a nejednotný (páč jsem na tom pracoval), nastal čas dodělat Ukrajinu, shromáždím vojska, ale Západ se sjednotil a projevil rozhodnost. Co udělám? Uznám separatisty, území, které stejně kontroluju, a pošlu armádu tam, kde ji stejně mám. Vypadám jako vítěz, na Západě se vztekají, hádají se mezi sebou, jestli to byla invaze, nebo ne. Všichni zapomenou na to, že jsem ještě včera chtěl poslat tanky na Kyjev a že jsem se bál,“ přemýšlel v té době Peszyński za Putina a myslel si, že už Rusko po sjednocení Západu zbytek Ukrajiny nenapadne.

Nyní svá varování připomenul a všem dal jasně vědět, že nebezpečí ze strany Ruska zdůrazňoval již dlouhou dobu před samotnou ruskou agresí na Ukrajině. „Patřím k té části lidí, co varovali před Putinem, varovali před Orbánem, říkali, že musíme přijímat uprchlíky,“ podělil se aktivista na svém twitteru.

„Víte co? Měli jsme pravdu. Teď to říkají všichni,“ podotkl.

Nyní podle Peszyńského tedy „jedeme dál“ a zbývá udělat kroky, které již roky hlásá.

A jaké to jsou? Za prvé prý máme přijmout společnou evropskou měnu. U eura to však nezůstane. Chtít máme též federalizaci Evropské unie a následně postavit i evropskou armádu.

I pokud nesouhlasíte, „pravda“ se podle Peszyńského stejně ukáže. „A klidně mě hejtujte. Pravda vítězí,“ vzkázal všem, kteří by s federalizací EU či přijetím eura nesouhlasili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…