„Proč chcete víc lidí z Afriky v politice EU?“ Na Zdechovského se vrhla veřejnost

05.10.2020 15:40

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) obhajoval před čtenáři ParlamentníchListů.cz existenci Evropské unie, která podle názorů diskutujících absolutně selhává. „Evropa je dle všech možných relevantních měřítek stále jedním z nejlepších míst k životu na světě,“ reagoval Zdechovský s tím, že EU má své problémy, ale snaží se je řešit.

„Proč chcete víc lidí z Afriky v politice EU?“ Na Zdechovského se vrhla veřejnost
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Podle mnohých diskutujících je předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová pomatená a EU je nefunkční projekt, který selhává. „Zatímco směrem na východ se již dávno rozloučili s Potěmkinovými vesnicemi, EU je zavádí. Ursula von der Leyen je a její vyznavači jsou skutečně pomatení. EU je od samého začátku opravdu neživotaschopná, vše pro spojení národů a ekonomik chce svůj čas a přirozený vývoj. EU jako pokus o sjednocení selhalo a je nejvyšší čas na návrat do reality,“ má jasno jeden ze čtenářů.

Podle Zdechovského ale není tak zle a projekt EU stále má svůj smysl. „Evropa je dle všech možných relevantních měřítek stále jedním z nejlepších míst k životu na světě. To ale neznamená, že by neměla problémy. Naopak mnoho věcí je třeba změnit a je třeba, aby evropští představitelé byli v neustálém kontaktu s lidmi a zajímali se o jejich problémy. A o to se také neustále snažím,“ reagoval europoslanec, kterému dle jeho slov vadí přílišný progresivismus von der Leyenové.

„Především se snažím všemi možnými způsoby bojovat proti všem výstřelkům prosazovaným moderními progresivisty – je s tím mnoho práce, např. při přípravě evropské legislativy. Zároveň je velmi důležité, aby se v těchto věcech dokázali aktivně ozvat i sami občané,“ radí Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Anketa

Podporujete opatření proti covidu-19 činěná Romanem Prymulou?

55%
38%
hlasovalo: 24303 lidí
Podle Františka Černocha ale Zdechovský neříká pravdu, protože mnoho progresivistických návrhů jako europoslanec podpořil. „Hlasoval jste pro rezoluci, dle které se má podporovat zvýšení počtu lidí afrického původu v politice v EU. Takže proč pak odpovídáte lidem zde na PL, že proti modernímu progresivismu bojujete (jako zvýšení počtu rasových menšin v EK), když ten progresivismus podporujete?“ vpálil Zdechovskému pan Černoch.

„Dobrý den, šlo mi pouze o podporu lidí původem z Afriky, kteří se potýkají s mnoha problémy,“ odbyl ho krátkým komentářem Zdechovský.

Černoch se ale nedal a pokračoval s tím, že Zdechovský chce svojí proevropskou činností zničit suverenitu České republiky. „Vy Lidovci jste podpořili společné evropské dluhy, což je další krok k integraci a společnému evropskému superstátu. Jak napsal pan Farský – je to důležitý krok k federaci. Proč nechcete suverenitu ČR, proč chcete naši suverenitu zničit?“ napsal nasupeně František Černoch.

Ani po tomto dotazu se Zdechovský příliš nerozepsal. „Jedná se o plán, který má pomoci znovu nastartovat evropskou ekonomiku a dluh by nemělo být problém v brzké době splatit,“ reagoval stroze europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…