Promluva národu do duše: Češi jsou paraziti, zloději a flákači, myslí si o nás na Západě. A my se chceme vyvyšovat nad uprchlíky?

25.06.2015 12:49

Zatímco se v České republice v rámci odporu proti přijímání uprchlíků dokola opakují hesla tvrdící, že migranti z Afriky jsou „primitivové“ a jejich kultura je neslučitelná s naší „západní civilizací“, na Čechy a další obyvatele střední a východní Evropy se podobně svrchu dívají lidé na Západě. Na webu a2larm.cz na to upozorňuje jeho šéfredaktor Jaroslav Fiala.

 Promluva národu do duše: Češi jsou paraziti, zloději a flákači, myslí si o nás na Západě. A my se chceme vyvyšovat nad uprchlíky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

Anketa

Volili byste Martina Konvičku, kdyby vstoupil do politiky?

hlasovalo: 11171 lidí

Do Velké Británie přišly v minulosti statisíce lidí z východní Evropy. Řada tamních politiků to však prý považuje za neúnosné a chce tomu učinit přítrž. Jeden z britských konzervativních poslanců podle Fialy údajně prohlásil: „S takovým přívalem migrantů si nemůžeme poradit kulturně, náš veřejný zdravotní systém to nevydrží a nemůžeme pro ně postavit ani dost domů.“ Sám britský premiér David Cameron slibuje reformy, které mají omezit volný pohyb osob. A téma Východoevropanů se objevilo i v nedávných parlamentních volbách.

Migranti z Indie a Austrálie jsou prý lepší než migranti z východní Evropy

Nigel Farage, předseda ultrapravicové strany UKIP, zašel ještě dál, když tvrdí, že migranti z Indie a Austrálie jsou mnohem lepší než migranti z východní Evropy. Přistěhovalci ze zemí, jako jsou například Polsko, Maďarsko nebo Česko, podle něj nemají hodnoty slučitelné se západní civilizací. Na dotaz jednoho z novinářů prý Farage řekl: „Musím se přiznat, že opravdu mám jisté preference. Lidé z Indie nebo Austrálie přirozeně mluví častěji anglicky, rozumějí běžným zákonům a mají větší vazby k naší zemi nežli nějací lidé, kteří pocházejí ze zemí, jež se stále ještě nevzpamatovaly ze života za železnou oponou.“

Farage si prý také posteskl, že v Británii nyní zvýhodňují lidi z Polska, Rumunska nebo Bulharska bez ohledu na to, co jsou zač. A to na úkor migrantů z Nového Zélandu nebo Indie.

Imigranti prý nenávratně změnili britskou identitu

Mluvčí UKIP pro záležitosti migrace Steven Woolfe varuje, že Východoevropané vykonávají většinou podřadné práce (například sbírají ovoce) a stlačují dolů platy britských zaměstnanců. UKIP tomu ale hodlá zamezit. Strana navrhuje, aby Británie přestala přijímat nekvalifikované migranty nejméně na pět let: „Toto je odpověď UKIP na neúnosný nárůst migrace z východní Evropy ve Velké Británii,“ prohlásil rozhodně Woolfe.

Prý se také ozývají hlasy, že migranti z východoevropských států nenávratně změnili britskou identitu a že se neúměrně podílejí na kriminální činnosti.

Lidi z východní Evropy podle Fialy nemají rádi ani v sousedním Bavorsku. Bavorům a německé vládě prý došla trpělivost především s Čechy a Poláky, kteří prý do Německa přinášejí masovou kriminalitu, vylupují byty, kradou auta, pašují drogy, zbraně a obchodují s lidmi.

V Řeznu vycvičili ostrahu zaměřenou na českou klientelu

„Bavorský ministr vnitra Joachim Hermann dokonce uvažoval o tom, že by se pro Česko a Polsko měl omezit schengenský prostor,“ uvedl Fiala s tím, že v Řeznu (německy Regensburg), kam Češi jezdí na nákupy, údajně vycvičili speciální ostrahu zaměřenou na českou klientelu a na jiných místech zřídili domobranu. Pozoruhodné je, že právě Regensburg je partnerským městem Plzně.

Fiala poukazuje na to, že když například poslankyně ODS Jana Černochová vykřikuje, že „subsaharský pastevec není český inženýr“, který na Západ patří, a že uprchlíci k nám směřují hlavně proto, aby zneužívali náš sociální systém, tak prý by si měla uvědomit toto: „Na Západě v nás často nevidí žádné ‚české inženýry‘, ale primitivní násilníky, rasisty, šovinisty nebo zloděje, kteří přicházejí hlavně proto, aby zneužívali ‚štědré sociální dávky‘,“ tvrdí Fiala s tím, že naši lidé jsou zkrátka v zahraničí terčem podobných předsudků jako migranti u nás.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…