„Putin vám lže, připojte Rusko k Holandsku.“ Nizozemský komik se trefoval do referend

23.09.2022 10:16

Holandský moderátor a komik Arjen Lubach vyzval ve svém pořadu k uspořádání referenda o připojení Ruské federace k Holandskému království. Nejen že vypočítal všechny historické vazby, které dávají tomuto referendu smysl, odhalil i dosud utajované informace o původu Gorbačovovy skvrny, kterou měl tento politik na čele.

„Putin vám lže, připojte Rusko k Holandsku.“ Nizozemský komik se trefoval do referend
Foto: Jan Rychetský
Popisek: A vlajka Holandska pořád vlaje

„Vážení občané Ruské federace, v následujících dnech proběhne referendum, v kterém budeme hlasovat o připojení Ruska k Holandsku." Těmito slovy začíná video, které propaguje zmíněné referendum.

„Přestaňte poslouchat Putinovy lži. On před vámi skrývá, že historicky patří Rusko právě k Holandsku,“ burcuje ženský hlas, který videem provází.

Nechybí ani výčet faktů, které dokládají, že Rusko a Holandsko toho mají společného daleko víc, než se dosud vědělo.

„Náš král Vilém IV. je také vaším králem. V roce 1816 se totiž Anna Pavlovna, dcera cara Pavla I., vdala za Viléma II., předka Viléma IV.,“ tak zní první dokládané historické souvislosti.

„Vilém IV. sice mluví špatně rusky, ale to nevadí, on totiž mluví špatně i holandsky,“ omlouvá hlas na videu svého panovníka.

„Ale to není všechno. Podívejte se, jak Putin pije pivo se svým králem,“ zní dále z obrazovky, na které je fotografie obou státníků.

„Na zdraví!“

Dalším důvodem ke sjednocení je i fakt, že dcera samotného ruského vládce Vladimira Putina už roky žije v Holandsku.

A to stále není všechno. Kreml totiž prý i spoustu věcí zamlčel.

Třeba Gorbačov prý neměl na hlavě žádnou kožní vadu, ale šlo o mapu Holandska, kterou si tam nechal vytetovat. Opět vše doloženo fotografií.

Tím ale výčet společných znaků obou států nekončí.

„Naše státní vlajky jsou prakticky totožné, stačí vyměnit umístění bílého pruhu a je to stejná vlajka,“ dokládá grafika na videu, že obě vlajky mají skutečně červený, bílý a modrý pruh, jen jejich pořadí je změněno.

Následují další podobnosti holandské a ruské historie i současnosti, či podobnosti různých názvů atd.

Video končí výzvou, že pokud se Rusko připojí k Holandsku, nebudou muset mladí Rusové umírat v nesmyslné válce proti Ukrajině.

„Hlasujte online na webu www.chcikholandsku.com,“ apeluje video na Rusy.

Současně mohou Rusové hlasovat o novém názvu Ruska. Na výběr je z mnoha možností: „Východní Holandsko, Rutrecht, Rusburg... a další.“

Dodejme, že za videem je třeba především hledat recesi, ale také nelze přehlédnout jeho protiválečný apel a narážku na referenda, která chce Rusko uspořádat na území separatistických republik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…