"Rozstřílejte Merkelovou na cucky". Polský aktivista se naštval na kancléřku

11.07.2017 8:31

Německá kancléřka Angela Merkelová a její přistěhovalecká politika „otevřených dveří“ budí nezvladatelné vášně. Její odpůrci by ji nejraději viděli mimo politiku, a někteří dokonce mimo tento svět. To je konkrétně případ polského přistěhovalce Mariana Lukasika. Na video upozornil levicový list Guardian.

"Rozstřílejte Merkelovou na cucky". Polský aktivista se naštval na kancléřku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Jednašedesátiletý Polák Lukasik se v uplynulém měsíci zúčastnil demonstrace hnutí Britain First v Birminghamu, kde byl polskou blogerkou Weronikou Kania v rámci asi dvacetiminutového rozhovoru dotazován na migrační politiku německé kancléřky. Lukasik byl ve své odpovědi natolik razantní, že proslavil zároveň sebe i mladou Polku. Pro něj osobně však může mít celá věc právní dohru. Za nabádání k zabití mu hrozí dle deníku Guardian až 10 let vězení.

„Nechme promluvit kamaráda Mausera,“ uvedl Lukasik se zjevným odkazem na německou poloautomatickou pistoli. „Za to, že pozvala lidi ze Sýrie a Iráku do Německa, by měla být rozstřílená na kousky. To je jediné možné řešení. Pokud tahle kurva zůstane dál ve svém úřadě, vše se ještě zhorší. Budou přibývat další teroristické útoky,“ otevřeně konstatoval očividně rozzuřený Lukasik, kterého na shromáždění začali uklidňovat někteří z ostatních příznivců Britain First.

„Za svá slova půjdu do vězení. Nebudu první ani poslední. Pokud mě odsoudí za to, že říkám pravdu, nemám s tím problém,“ odvětil bývalý wrestler a v roce 2014 také radní v Enfieldu Lukasik. Jak připomíná britský levicový deník, během tehdejší kampaně Lukasik řekl, že cizinci a Britové musí najít způsob, jak žít společně. „Aktuálně však Lukasik na sociálních sítích sdílí varovné zprávy o muslimech a chce, aby nebyli vpuštěni do země,“ píše Guardian.

Na dotaz redakce Guardianu nicméně Lukasik popřel, že bych snad chtěl on sám Angelu Merkelovou zavraždit. „Několik let jsem žil v Německu, a když je řeč o kancléřce, tak jsem poněkud emotivnější. Jsem proti jejímu rozhodnutí umožnit tolika muslimům vstoupit do Německa, protože se tím zvyšuje pravděpodobnost teroristických útoků. Samozřejmě ale nemám v úmyslu ji za to zastřelit,“ uvedl polský přistěhovalec.

Lukasik dále uvedl, že se snaží hnutí Britain First shánět podporu mezi polskou komunitou ve Velké Británii. Někteří její příslušníci se již octli v hledáčku britské policie. Třem z nich byla nedávno zakázána účast na shromážděních Britain First. Zadržen byl mj. kněz s údajně antisemitskými postoji Jacek Międlar a také aktivista Piotr Rybak, který byl obviněn ze šíření nenávisti vůči židovské komunitě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…