„Rozumíte česky? Jste negramot?" Médium, které je prý pod tlakem kraje, samo posílalo maily, nad kterými zůstává rozum stát

29.05.2020 11:10

Společnost A11, vydavatel Našeho regionu, uvedla, že čelí pokračujícímu nátlaku a zastrašování od hejtmanství Středočeského kraje. Tuto zprávu převzala řada médií. ParlamentníListy.cz ovšem mají k dispozici komunikaci, jakou tato firma z Ortenova náměstí na Praze 7 posílala vedení Středočeského kraje. A z té vyplývají zcela jiné skutečnosti.

„Rozumíte česky? Jste negramot?" Médium, které je prý pod tlakem kraje, samo posílalo maily, nad kterými zůstává rozum stát
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

Už ve čtvrtek naše redakce přinesla autentický mail, který redaktor Našeho regionu adresoval radnímu kraje za ČSSD a bývalému hejtmanovi Josefu Řihákovi. Novinář v něm ukazuje svou nespokojenost s odpovědí vysokého představitele socdem.

„Pane Řiháku, tak si to prosím ujasněte v ČSSD. Podle doporučení pana Povšíka máte odpovědět všichni dle jeho vyjádření. Včera jsme to ověřovali, proto u vašich jmen je, že se shodujete s jeho názorem. Toto vyjádření, které jste zaslal, je vyjádření radních za ANO. Prosím, ujasněte si to ve středočeské ČSSD. Případně tedy mám referovat jako první o tom, že uvažujete o přestupu do hnutí ANO? Ujasněte si, kam patříte a co hájíte, mají na to právo i voliči."

Jenomže nešlo o ojedinělý exces dotyčného novináře. Redakci se podařil získat i další mail, který Náš region, údajně zastrašovaný, rozeslal nejvyšším představitelům Středočeského kraje.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
„Vážený pane radní, věřím, že rozumíte česky, neboť jste českým občan. Proto si jistě uvědomujete, že jste neodpověděl na zaslané otázky. Prosím tedy ještě jednou a k věci. Pokud byste to nedokázal, samozřejmě u vašeho jména neuvedeme, že ignorujete veřejnost, nýbrž odpověď, ta vámi zaslaná ovšem absolutně neodpovídá na otázky, tudíž jako negramot nebudeme vypadat my, ale…,“ uvedl v oficiální korespondenci Marcel Mihalik z média Náš REGION.

Doplňme, že po zveřejnění informací o údajném nedostatku ochranných pomůcek začali na krajský úřad volat lidé s dotazy, zda záchranka situaci zvládne. Kraj se v souvislosti s článkem v Našem regionu rozhodl 19. března, že podá trestní oznámení. Případem se zabývají kriminalisté z odboru extremismu a terorismu. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka je to kvůli nouzovému stavu, kdy vyšetřování možného šíření poplašné zprávy spadalo do jejich gesce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…