„Rusák“. Jiří Mádl vystoupil

25.02.2022 11:17 | Ze sítí

Ke konfliktu na Ukrajině už se vyjádřil herec Jiří Mádl, podle kterého je Vladimir Putin „Rusák“, kterému „ujel vlak a ve světě intelektu a práva“. A do akce ho postrkují i další, kterým tento vlak ujel. Není to zdaleka první Mádlovo vyjádření k politice, má za sebou např. kampaň Přemluv bábu a také se vyjadřoval k olympiádě.

„Rusák“. Jiří Mádl vystoupil
Foto: Repro ČT
Popisek: Jiří Mádl jako hokejista v komedii Správnej dres

K ukrajinsko-ruskému válečnému konfliktu se začínají vyjadřovat celebrity. Například herec Jiří Mádl, který označuje konflikt za Putinovu válku. A vysvětlil i motivaci ruského prezidenta. „Když zjistíš, že ti ujel vlak a ve světě intelektu a práva jseš prostě jen Rusák. A spousta lidí v tvojí zemi to po tobě dokonce chce, protože ujel vlak i jim a nic jinýho jim nabídnout nemůžeš. Pak už skoro musíš. I když nechceš. Rusák,“ shrnul.

Mádl se vymezoval i dříve, například proti olympiádě v Číně, již nazval „historickým lapsem moderní společnosti“, i když chápal, proč na ni sportovci jedou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…