„Sprostodivadlo“ v Brně: Padla pokuta. Hádejte, kdo ji dostal

14.08.2018 8:15

Spisovatel Benjamin Kuras, který tvrdě kritizuje islám a teď kandiduje do Senátu na Praze 4 proti Jiřímu Drahošovi, se vyjádřil k trestu, jenž padl v souvislosti s kontroverzní hrou „Naše násilí a vaše násilí“. Nahlédněte.

„Sprostodivadlo“ v Brně: Padla pokuta. Hádejte, kdo ji dostal
Foto: Festival Divadelní svět
Popisek: Divadelní hra Naše násilí a vaše násilí

Členové uskupení Slušní lidé, které Ministerstvo vnitra ČR značilo za extremistické, před několika týdny narušili představení kontroverzní divadelní hry „Naše násilí a vaše násilí", ve kterém představitel Ježíše Krista vrhne na muslimku. Členové hnutí Slušní lidé vtrhli v jednu chvíli na jeviště a znemožnili pokračování v představení. Dopustili se tak přestupku proti občanskému soužití. Kuras v komentáři uveřejněném na serveru Neviditelný pes podotkl, že pachatelé přestupku dostali pokutu pět tisíc korun.

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí

„Budou-li se proti ní odvolávat, poradil bych jim podat žalobu na pachatele onoho představení za duševní muka způsobená publiku, urážku symbolu českého státu ženským ohanbím, urážku ženského ohanbí českou vlajkou, pomluvu etnika (Žid Ježíš coby násilník), urážku křesťanství (vulgarizace jeho hlavní postavy), urážku islámu (v němž muslimku smějí znásilňovat jen muslimové), devastace základních struktur dramatu (děj, místo a čas), zneužívání termínu „umění“ na pornografický paskvil (tohoto činu se dopustila i sama přestupková komise, viz výše). Určitě se na to najde nějaký paragraf. Tím by se z nich stali ochránci veřejnosti proti trestnému činu,“ napsal spisovatel.

„No, je tento trestný čin, pravda, obrazem světa, v němž žije páter Halík mylně se domnívající, že v něm žijeme i my všichni. Nežijeme. Většina z nás nepřekypuje nenávistí k vlastní kultuře a obdivem k jejím ničitelům. Většina z nás žije ve světě, kde umění se ještě pokládá za inspiraci k vyšším ideálům – krása, dobro, harmonie, laskavost, přívětivost, dobrá nálada, statečnost, šlechetnost, loajalita, moudrost, posvátnost. Na ty všechny tento paskvil a jemu podobné útočí a tím devastují naši duši. Pokračoval Kuras.

Kandidát na senátora na Praze 4 nechápe, jak tento obraz světa může hájit představitel křesťanské víry. Tím, že to dělá, páchá prý minimálně stejný přestupek jako členové uskupení Slušní lidé. Halíkovo počínání je však podle Kurase s vysokou pravděpodobností mnohem horší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…