,,Staňte se prasetem! Staňte se prasetem!" Milan Knížák uměleckou produkcí tepal Zemana a Babiše. Zde je VIDEO

22.08.2018 8:47

Výročí okupace uctila hudebním happeningem v Praze na Můstku také skupina Aktual Milana Knížáka. Akce nesla název „Aby sny nezešedly 1968–2018“.

,,Staňte se prasetem! Staňte se prasetem!" Milan Knížák uměleckou produkcí tepal Zemana a Babiše. Zde je VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

„Probuďte pátera Koniáše. Zahoďte všechno, co má nějakou cenu. Spáchejte atentát na kulturu. Miluju Tebe a Lenina,“ zpíval v úvodním songu Knížák. „Byli jsme první undergroundová kapela. A dodnes máme problémy. Vždycky nakonec přišli policajti,“ vzpomíná Knížák.




Anketa

Vadilo vám, že dav pískal na Andreje Babiše při pietním aktu před sídlem Českého rozhlasu?

hlasovalo: 22409 lidí

„Dnes je to podobné. Chtějí nám ukrást svobodu. Máme fízla v čele vlády, máme blázna na Hradě, hrozí nám Evropská unie,“ láteřil následně Knížák.

Další píseň pak mluvila o zákazu zpěvu pro lidi. Knížák pak vzpomínal na své začátky, na řadu přišla i skladba „Děti bolševismu“. „My jsme děti bolševismu. Hurá, hurá, hurá, někdo čůrá. My jsme děti bolševismu,“ opakuje se mimo jiné v písni. „My jsme děti bolševismu, na nás radost pohledět. My za vlády komunismu nestačili zešpatnět,“ pěje Knížák s Aktualem.

„21. srpna jsem spal u rodičů v Mariánkách. Bydleli v takové klidné ulici, kde byly školy. Probudil mě hrozný prach. Viděl jsem tank u školy. To mě vyděsilo. Vytáhli jsme traktor, velký sud plný barvy a popsali jsme cedule v Mariánkách,“ sdělil Knížák s tím, že složil píseň Rusové, jděte domů.

Video ZDE

„Prase si dobře žije. Jen žere a pije,“ zpíval také Knížák v další skladbě. „Staňte se prasetem,“ zpívá též a další z členů Aktualu dodává „A stanete se součástí Agrofertu“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…