„Starší muži neevropského vzhledu“ objímají mladé studentky. Polská kauza, která může poškodit George Sorose

25.12.2018 19:00

Naši slovanští sousedé na sever od nás řeší potenciální skandál, který se týká studentů. Jde o školský projekt Euroweek Foundation. Unikly fotografie, na kterých se „starší muži neevropského vzhledu“, zřejmě učitelé na kurzech, objímají s mladými polskými studentkami. O problému informoval server časopisu Reflex.

„Starší muži neevropského vzhledu“ objímají mladé studentky. Polská kauza, která může poškodit George Sorose
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Na fotografiích, které zveřejnila reportérka katolického rádia Maryja Zuzanna Dąbrowska, je možné vidět mladé dívky objímající se s dospělými muži, nicméně polský lokální politik Dariusz Matecki ze strany Právo a spravedlnost prý zveřejnil krátké video, na kterém jedna z účastnic Euroweeku popisuje, jak její spoluúčastnici měl jeden ze zahraničních účastníků posílat videa, jak masturbuje.

 

 

Polští politici už údajně hodlají celý problém prošetřit. Podle poradce prezidenta prof. Andrzeje Zybertowicze je potřeba zjistit, zda nedocházelo ke zneužívání dívek. Také dodal, že pokud by šlo o katolickou církev, byla by reakce médií mnohem hysteričtější.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

Podle Reflexu polská nadace Euroweek vydala tiskové prohlášení, v němž odmítla veškerá obvinění a zdůraznila, že studenti jsou po celou dobu pobytu pod dohledem učitelů či rodičů. Obvinění označují jako „fake news“ a kontroly, které na ně byly směřovány po podezření, „nenašly žádných nepravostí“.

Někteří studentští účastníci projekt Euroweek Foundation brání a prohlašují, že během jeho absolvování nezažili žádné obtěžování apod. Na jeho podporu už na Facebooku založili stránku Save Euroweek. Mnohé školy však začaly odstraňovat ze svých webových stránek informace a fotografie o účasti na projektu Euroweek.

Podle vyjádření některých škol bude do vyšetření celé kauzy lepší, aby přestaly jejich děti na akce Euroweek Foundation – School of Leaders jezdit. Až pokud se obvinění nepotvrdí, opět účast na aktivitách obnoví.

Starší muži z fotografií kolujících na internetu měli být učitelé anglického jazyka. Polská média si všímají, že podle videozáznamů z kritizovaných aktivit Euroweek Foundation mají s angličtinou vážné problémy. Znatelné je naopak, že vyhledávají co nejbližší kontakt s mladými děvčaty. Je ovšem pravdou, že instruktorem se na Euroweeku mohou stát také ženy a instruktoři mají rozličné národnostní i kulturní pozadí.

Projekt Euroweek je celoevropskou aktivitou a je organizován i v České republice, jde o mezinárodní setkávání učitelů a studentů zemí Evropské unie. Projekt Euroweek má dlouhou historii, založil jej Zbigniew Pełczyński, dávný přítel George Sorose.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…