„TV Nova. Pár let zpátky.“ Pekarová včera zle zesměšněna

30.03.2023 10:20 | Ze sítí

Vy jste s námi, my jsme s vámi, sdělila na Tchaj-wanu předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. A divačka pravidelného streamu Petra Holce našla přirovnání: Pravidelnou „hlášku“ z parodického pořadu TELE TELE, který vysílala TV Nova v letech 2000–2007. A komentátor Holec přirovnání nejen přisvědčil, ale ještě si na šéfku Sněmovny přisadil s dalším „trapasem“.

„TV Nova. Pár let zpátky.“ Pekarová včera zle zesměšněna
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová dostává medaili tchajwanského parlamentu

Úvod pořadu patřil prezidentu Pavlovi a jeho návštěvě Moravskoslezského kraje. Prezident si podle Holce řekl, že bude objíždět kraje, kde ho nemají rádi.

„Můj dědeček pracoval v dole,“ svěřil se prezident Petr Pavel při své včerejší návštěvě dolu Darkov, do kterého také sfáral.

Petr Holec to ve svém pořadu divákům tlumočil s tím, že je dobře, že alespoň někdo v rodině u Pavlů nebyl lampasák. To se prý cení. Zároveň zmínil rozhovor Václava Klause, ve kterém bývalý prezident poukázal na teatrálnost a množství akcí, kterých se nový prezident účastní.

Holec také poukázal na vyjádření Pavla k demonstracím, které proběhly poslední dobou proti vládě Petra Fialy (ODS). Pavel zmínil, že se organizátoři schovávají za svobodu slova, na což Holec reagoval odplivnutím a ironickým konstatováním, že svoboda slova je něco hrozného. Podle Pavla se ale za touto svobodou slova mohou skrývat výzvy k násilí.

Řeč přišla i na návštěvu předsedkyně dolní komory Parlamentu na Tchaj-wanu a její výrok „Protože vy jste s námi, my jsme s vámi“. Ten podle jedné divačky připomínal spíš novodobý pořad Tele Tele, ve kterém dvojice nepříliš profesionálních moderátorů Suchánek – Genzer oslovovala diváky jejich Televizních novin podobným sloganem: „Vy s námi – my s vámi.“

„Podívejte se,“ uvedl téma Holec, „Markéta Pekarová není nejostřejší tužka v penálu, na druhou stranu je velkou výzvou přijet tam a chtít trumfnout našeho Tchajwance Miloše Vystrčila s tím jeho Ich bin ein Taiwanec, je těžké. Ona to zkusila a máte pravdu, připomíná to Tele Tele.“

Zmíněna byla i situace, při které Pekarová poté, co na své tiskové konferenci na pultíku nalezla telefon, na který chtěl jeden z novinářů nahrávat, zmínila, zda ten novinář nemá na iPhone.

„Nemáme na iPhone, protože posíláme peníze, abyste si za ně mohla dělat přihlouplé PR,“ reagoval by prý Holec na takto položenou otázku.

V rámci pořadu padl i dotaz, jak je možné, že česká média informovala, že Rusko pracuje na obnově Luhansku, když jsme ho měli obnovovat podle premiéra Fialy my.

„Jak znám Petra Fialu, je možné, že pomáháme Rusku to obnovovat. Nevím. Nechci být zavřený, ale jak jsem poznal rok s Fialou, nemůžeme si být jisti ničím,“ odpověděl moderátor.

Diváky a posluchače zajímal i Holcův názor na fakt, že na odborářskou demonstraci dorazil Andrej Babiš v bundě, která měla podle některých informací stát 100 000 Kč.

„Já děkuji panu Babišovi, že na tu demonstraci nepřišel v montérkách se zednickou lžicí,“ má jasno Holec, který ještě doplnil, že to by byl výsměch demonstrantům a že pokud si Babiš dovede vydělat peníze, jako že dovede, ať si klidně vezme ty bundy dvě.

Petr Holec se pak zastavil i u vyjádření poradce Petra Fialy, který doporučil Čechům, aby jezdili nakupovat do Polska, pokud je tam levněji.

„Tohle vážně poradil lidem poradce premiéra? Ona je to samozřejmě pravda, že je třeba chovat se ekonomicky, ale pokud takhle nabádá ekonom a vládní poradce lidi, aby ničili vlastní ekonomiku, je to světová premiéra,“ myslí si Holec.

Pak se Holec dostal ke kauze „Držhubného“ ministra Jurečky. Popsal stručně, v čem kauza spočívá, že jde o nahrávku, kterou si pořídil odvolaný ředitel úřadu práce a na které mu ministr Jurečka nabízí odměnu a dobrý posudek, pokud odejde z funkce dobrovolně, nebo posudek špatný a další kroky, pokud mu nevyhoví.

Kauzu prověřuje policie.

„To je vážná věc, řeší to policie, ale kdo to neřeší, je premiér Fiala. Ten sice nahrávku neslyšel, ale Jurečkovo jednání schválil a pak odletěl do Bruselu,“ řekl moderátor s tím, že právník Ortman popsal Jurečkovo jednání jako horší, než trafiky z kauzy Nagyová.

Sami lidovci ale charakterizovali Jurečkovo jednání jako měkké, měl prý být k odcházejícímu řediteli tvrdší. V soukromých firmách je to prý běžné. Na lidoveckou zmínku o soukromém sektoru ale Holec reagoval.

„Kdo chtěl řídit stát jako firmu?“ zeptal se s tím, že tehdy to současným vládním stranám vadilo a dnes se soukromým sektorem ohání. Navíc prý opět Jurečkova argumentace sklouzla k Babišovi, když ospravedlňoval svoje jednání, které bylo zachyceno na nahrávce. Babiš si prý na bývalého ředitele také stěžoval.

„No jo, jenže nám v tomto případě tady chybí ta nahrávka,“ upozornil Petr Holec na fakt, že stěžovat si na něčí práci a vyhrožovat mu, je něco jiného a dodal, že jako vždy se vládní představitelé uchýlili při svých výmluvách ke jménu Babiš.

„Tahle vláda nedovede nic vyargumentovat bez Babiše. Měli by si dopřát nějaký detox, aby pochopili, že jsou už rok a půl ve vládě a Babiš je v opozici,“ uvedl Holec.

Na tomto příkladu ale Holec demonstroval ještě jednu věc a tou je schopnost současného premiéra se všemi nepříjemnými kauzami „promlčet“.

Vzpomněl v této souvislosti i na bývalého předsedu STAN a ministra školství Petra Gazdíka, který deset let šifrovaným telefonem komunikoval s šéfem podsvětí Michalem Redlem, nebo na kauzu bývalého šéfa rozvědky Petra Mlejnka. Také to prý Fiala nekomentoval a také měli prý po celou dobu Fialovu důvěru.

„Vidíte, že Petr Fiala se vším promlčí, kolem něj je všechno v pohodě a je z toho vidět ta argumentace: Naši republiku si rozvracet nedáme!“ uzavřel téma Petr Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jistý Zdechovský je tak hloupý,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 30.03.2023 11:48:00
že naprosto nepochopil podstatu věci. Není spor o kvalitu práce pana Najmona, hodnocení oprávněně provádí pan Jurečka. Spor je o morální stránku - 1. dám vám dobré hodnocení a odměnu, když sám odejdete 2. Dostanete špatné hodnocení, když vás odvolám sám. Jak se může letitá kvalita práce změnit ze vteřiny na vteřinu podle přání hodnoceného? Nebo je v komentáři Zdechovského morání absence, nikoliv hloupost?

|  19 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…