„Ustupovat lůze se nemá!“ Václav Klaus mladší se rozpálil do běla. Zde je důvod

23.06.2019 11:31

Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra) zpravidla voliče o víkendech šetří a na sociálních sítích se nezabývá politickými tématy. Tentokrát se však rozhodl udělat výjimku. Jedna věc ho totiž naštvala.

„Ustupovat lůze se nemá!“ Václav Klaus mladší se rozpálil do běla. Zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Klaus mladší prý může mít radost, že se o hnutí Trikolóra tolik mluví. Ukazuje to podle něj, že se zastánci té „správné demokracie“ Trikolóry obávají. Toto hnutí se prý přitom teprve rozjíždí, ale i tak už mnoha lidem vadí.

„Míra nenávisti, které jsme terčem, nás může těšit (bojí se a myslí, že budeme mít úspěch), ale často útočí na nevinné lidi a zhoršuje to demokratické prostředí. Zatím jsme neudělali ještě nic, krom toho, že jsme (a už je nás 5500 lidí) využili ústavního práva se sdružit v politickém uskupení,“ napsal Klaus na sociální síti Facebook.

Anketa

Je vám sympatický Mikuláš Minář?

8%
92%
hlasovalo: 28090 lidí

Je tu však jedna věc, kterou chce Klaus uvést na pravou míru. Hodlá vyvrátit spekulace a vtípky o tom, že je Trikolóra proruským hnutím. Šiřitelé této zprávy operují např. s argumentem, že sídlo Trikolóry bude v budově, kterou vlastní ruský podnikatel Volodya Elizbaryan. Klaus se proti této informaci ostře ohradil.

„Trikolóra probíhá procesem registrace na Ministerstvu vnitra, tj. zatím nikde nesídlí. Funguje Přípravný výbor, který uvedl jako korespondenční adresu Vysočany, kde sídlí jeden spolek (think-tank) Centrum pro občanské svobody, který jsem založil,“ napsal Klaus s tím, že majitelem budovy je arménský podnikatel. 

Původně prý chtěl s Trikolórou sídlit jinde, ale teď má prý sto chutí usídlit se právě tady. „Protože ustupovat lůze se nemá. Jsou snad Ukrajinci, Arméni, Gruzínci či Rusové – kteří u nás legálně bydlí, pracují, jejich děti chodí do českých škol... lidi nižší kategorie?? Chcete mít atmosféru jak v třicátých letech, že se u někoho nenakupuje?“ zeptal se naštvaně.

Tomuto stylu uvažování prý Klaus mladší odmítá ustupovat a doufá, že mu nebudou ustupovat ani jeho slušní spoluobčané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…