„Visela na bráně a křičela otázky.“ Mynářová popsala podivný zážitek s pořadem 168 hodin od ČT

04.05.2020 21:48

Manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře, moderátorka Alex Mynářová se vysmála bulvárním praktikám, které před jejich domem předváděla novinářka z České televize, když se do reportáže pořadu 168 hodin snažila od jejího manžela získat vyjádření k čínskému výhrůžnému dopisu pro předsedu Senátu Jaroslava Kuberu. O to víc ji překvapilo, že i přesto, že redaktorce Mynář žádné velké vyjádření neposkytl, moderátorka pořadu Nora Fridrichová se na sociální sítí chlubila velkým „úlovkem“. „Nenapadlo by mě, že to napíšu, ale omlouvám se bulváru,“ dodala manželka hradního kancléře.

„Visela na bráně a křičela otázky.“ Mynářová popsala podivný zážitek s pořadem 168 hodin od ČT
Foto: Screen Youtube
Popisek: Alexandra Mynářová

Nedělní reportáž pořadu 168 hodin měla vnést více světla do kauzy čínského dopisu pro dnes již zesnulého předsedu Senátu Jaroslava Kuberu. Nora Fridrichová v úvodu reportáže připomíná, že Hrad ohledně dopisu dostal již několik otázek, stále však vytrvale mlčí: Neodpovídá na dopisy od současného předsedy Senátu Miloše Vystrčila.

Anketa

Chcete, aby byl Pavel Novotný zvolen poslancem PS PČR?

4%
96%
hlasovalo: 27213 lidí

Právě Mynář měl za dopisem Kuberovi kvůli jeho plánované cestě na Tchaj-wan podle některých spekulací údajně stát. Hradní kancléř však taková tvrzení opakovaně odmítá se slovy: „Tvrzení, že jsem si měl ‚objednat výhružný dopis z čínské ambasády‘, je zcela nepravdivé a falešné.“

Pro další odpovědi proto Fridrichová vyslala ve čtvrtek za Mynářem do jeho pražské vily osobně svou reportérku Kristinu Cirokovou, jelikož rozhovor pro 168 hodin minulý týden odmítl a na písemné otázky redakce neodpověděl.

„Dobrý den, pane kancléři, jsem z pořadu 168 hodin,“ míří Ciroková na kolem pocházejícího Mynáře již značně rozklepanou kamerou. „Proč odmítáte poslancům vysvětlit okolnosti čínského dopisu?“ pokládá Ciroková přes plot Mynářova domu kancléři další otázku.

Anketa

Vadí vám, že policie a soudy stále popotahují Petra Nečase?

12%
88%
hlasovalo: 9934 lidí

„Už jsem se k tomu snažil vyjádřit. Určitě to bylo na stránky. Všechno jsem k tomu udělal. Já nebudu opakovat něco třikrát. Děkuji,“ zněla jeho odpověď, poté zamířil zpět do své vily.

„Proč jste na těch stránkách napsal, že jste byli s Jaroslavem Kuberou přátelé, když to není pravda?“ volala dál redaktorka pořadu 168 hodin. „Protože to není pravda!“ stačil Mynář ještě ironicky odpovědět. Celý videozáznam, který redaktorka pořídila na svůj mobilní telefon, byl pak v reportáži použit.

Alex Mynářové se o zážitek s reportérkou posléze podělila na sociální síti.

„Manžel přišel domů a říká: ‚Venku si mě natáčela na mobil nějaká blonďatá ženská, visela na bráně a pokřikovala otázky. Asi někdo z bulváru.‘ Záhy se pochlubila paní Fridrichová na Twitteru, že její redaktorka získala vyjádření kancléře Mynáře. Tak jsme pochopili, že u nás byl pořad 168 hodin,“ napsala Mynářová na svém facebookovém profilu.

Ani bulvár se, podle ní, takhle nechová: „Nikdy by mě nenapadlo, že to napíšu, ale omlouvám se bulváru. Možná by se paní redaktorka místo poštěkávání za plotem měla zamyslet nad tím, proč jí už dříve kancléř odmítl dát vyjádření, když s většinou médií komunikuje a na rozhovory chodí,“ dodala.

Podotkla, že například Marie Bastlová v živém rozhovoru na Radiožurnálu kladla neméně nepříjemné otázky, než by kladla redaktorka 168 hodin. Živý rozhovor se však nedá stříhat a přizpůsobovat přesvědčení redaktora, jak činí v ČT. „S tím má kancléř v podání pořadů 168 hodin a Reportéři ČT bohaté zkušenosti,“ vysvětlila na závěr Alex Mynářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…