„Volils Zemana? Tumáš tornádo.“ Vedoucí muž z ČT něco zveřejnil, pak to smazal. Jenže na Hradě i jinde už je moc zle

26.06.2021 14:25

V noci na pátek zasáhlo obce na Břeclavsku a Hodonínsku tornádo. Většinou jde o obce, ve kterých lidé v prezidentské volbě nejčastěji volili prezidenta Miloše Zemana. Ten se ale ještě od řádění živlu neobjevil na veřejnosti a nepromluvil k lidem. Vydal ale prohlášení, uveřejněné na sociální síti Facebook. Na to, že ještě prezident nevystoupil na veřejnosti, upozornil zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT František Lutonský. A hradní mluvčí Jiří Ovčáček se hlasitě ozval. Nahlédněte.

„Volils Zemana? Tumáš tornádo.“ Vedoucí muž z ČT něco zveřejnil, pak to smazal. Jenže na Hradě i jinde už je moc zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČT 24, ilustrační foto

K událostem na jižní Moravě se vyjádřili slovenská prezidentka Zuzana Čaputová i slovenský ministr zahraničí Ivan Korčok, kteří dali najevo, že myslí na obyvatele obcí, přes které se na Moravě prohnalo tornádo, prezident Miloš Zeman vydal krátké prohlášení ještě ve čtvrtek večer prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. I on konstatoval, že myslí na ty, které postihlo neštěstí, a vyslal do regionu příslušníky Hradní stráže, aby pomohli s odklízením trosek.

Na veřejnost s hlavním projevem ale prezident vystoupí až v sobotu vpodvečer deset minut před sedmou, což podle Lutonského mohlo zklamat lidi, kteří prezidenta Zemana v roce 2018 volili.

Europoslanec Jan Zahradil si Lutonského slova vyložil po svém.

„Volils Zemana? Tumáš tornádo. Píše nám zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT. To chceš,“ konstatoval Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

„Ne, tohle nepíše,“ ohradil se Lutonský.

Lutonský a Zeman

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si ještě přisadil. „Vedoucí pracovník ČT rozdmýchává nenávist proti prezidentu republiky,“ uvedl Ovčáček.

Lutonský se ohradil. „Ne, Jiří. Jen s politováním konstatuje, že prezident mohl zklamat své voliče, kteří se ocitli v tak těžké situaci,“ zdůraznil.

Lutonský a Zeman

Lutonský a Zeman

Zástupce šéfredaktora nakonec tweet smazal s tím, že si ho někteří lidé vyložili zcela jinak, než ho myslel autor. Chtěl podle svých vlastních slov opravdu jen poukázat na to, že v obcích, kudy se prohnalo tornádo, většinou vyhrál v prezidentské volbě Miloš Zeman, ale pokud by v pátek dopoledne po řádění tornáda lidé chtěli slyšet podporu od prezidenta, kterému dali svůj hlas, musejí si počkat až do sobotního večera, z čehož mohli být zklamáni.

„Smazal jsem ten tweet o tornádu a prezidentovi, protože ho mnoho lidí vykládá tak, jak by mě ani ve snu nenapadlo,“ uzavřel celou věc.

Lutonský a Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…