„Zeťák všechno zalepil“. Redaktor ČT Hynek namočen v kauze IKEM, experti nechápou

03.03.2024 18:42 | Zprávy

Redaktor České televize Jiří Hynek měl podle policejních odposlechů pomáhat řediteli pražské nemocnice nejen s mediální prezentací v ČT včetně pokusů o ovlivňování zpravodajství, ale dokonce v jeho prospěch využívat i svého neformálního vlivu u ministra Válka. Pokud je to podle člena RRTV Vadima Petrova pravda, jde o ohromné selhání celé České televize, které by se mělo řešit.

„Zeťák všechno zalepil“. Redaktor ČT Hynek namočen v kauze IKEM, experti nechápou
Foto: Screen vysílání ČT1
Popisek: Redaktor Jiří Hynek

Vysoký, obrýlený redaktor stojí s mikrofonem České televize před domem a informuje diváky, že má mít ruské majitele. Pak hovoří s nájemníky, případně se správcem nebo zaměstnancem, zda tady pana domácího od počátku války a protiruských sankcí někdy viděl.

Před několika dny ale redaktor Jiří Hynek zmizel z veřejnoprávní obrazovky. Oficiálním důvodem je neplacené volno ze zdravotních důvodů.

Mluvčí televize Vendula Krejčová ale naznačila, že problémy redaktora Hynka nejsou jen zdravotního rázu.

„Pokud došlo k jakémukoliv incidentu ze strany Jiřího Hynka, bude vedení televize samozřejmě vše adekvátně řešit a žádat vysvětlení i po Jiřím Hynkovi. Není možné tolerovat nic, co by poškodilo dobrou pověst ČT a jejího zpravodajství,“ citovaly mluvčí Novinky.cz.

Seznam Zprávy upozornily, že stažení redaktora Hynka z obrazovky se kryje s informacemi o jeho značně nestandardním chování v kriminální kauze kolem nemocnice IKEM.

Válka profesorů

O této kauze bílých plášťů jsme již několikrát psali. Na jaře 2023 vystoupili dva uznávaní lékaři, profesoři Ivan Netuka a Jan Pirk, s obviněním vůči tehdejšímu řediteli svého působiště, Institutu klinické a experimentální medicíny, Michalu Stiborkovi.

Jeho řízení IKEM dlouhodobě kritizovali a nyní jim měl začít vyhrožovat, že o nich zveřejní citlivé informace. Mělo jít o zakládající dokumenty offshorových společností se sídlem v Lichtenštejnsku, na kterých byli podepsáni oba profesoři. Firmy měly zařizovat významné dodávky do českých nemocnic včetně samotného IKEM.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Lovec Rusů" je jen další potkan z ČT, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 03.03.2024 19:14:44
Dokud se neprovede důkladná "deratizace", bude se to s různými obměnami opakovat až do úplného konce mafiánského kapitalismu v ČR. Ten se sice od západu zřetelně blíží, ale ne tak rychle, jak by si 90% národa přálo a zasloužilo. Zatím ale nevidím žádné ochotné a schopné "deratizátory". Zřejmě se nikomu nechce s těmi odpornými hlodavci začít válku. Za třicet let se v této malé zemi velice přemnožili, obsadili důležité posty v nejrůznějších oblastech společenského života, permanentně škodí této zemi a většině jejich obyvatel a jsou stále drzejší a agresivnější. Čím déle se bude "deratizace" odkládat, tím bude válka s nimi delší a obtížnější. Začít by se mělo v nejvyšších patrech společnosti, protože tam jsou ti největší a nejnebezpečnější potkani.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…