„Znásilnit europoslankyni, psal. Byl odhalen. Díky!“ Zdechovský proti výhrůžkám politikům

13.05.2021 8:47 | Glosa

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) poděkoval policii, že našla člověka, který vyhrožoval jemu i jeho kolegyni z Evropského parlamentu Monice Hohlmeierové, která se nezdráhala veřejně kritizovat Andreje Babiše za jeho střet zájmů. Český občan německé političce vyhrožoval, že by ji nechal znásilnit.

„Znásilnit europoslankyni, psal. Byl odhalen. Díky!“ Zdechovský proti výhrůžkám politikům
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Politici a političky dostávají den co den desítky i stovky zpráv na e-mail i na sociálních sítích. A nemalá část z nich obsahuje obrovské množství sprostých slov a vyhrůžek.

Své o tom ví i lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský a jeho německá kolegyně Monika Hohlmeierová. Oběma vyhrožoval Radek Tureček z Moravan.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Díky Policii ČR za vypátrání pana Radka Turečka z Moravan, který vyhrožoval mně a předsedkyni výboru paní Monice Hohlmeierové. Například psal, že by ji nechal znásilnit. Díky MÚ Moravany za odvahu uznat pana Turečka vinného a ukázat, že podobné chování se netoleruje!!!“ vypálil Zdechovský.

V diskusi pod svým příspěvkem dodal, že po setkání s policií viník přišel o značnou část odvahy pronášet směrem k politikům nechutnosti a vyhrůžky.

Zdechovský poděkoval policii.

Zdechovský poděkoval policii.

Na sociální sítí Facebook upozornil, že vyhrůžky, které chodily jemu i jeho rodině, přesáhly jakoukoli únosnou mez.

„Množství vyhrůžek smrtí, které jsou adresovány mně a mojí rodině, překonalo únosnou mez. Je pro mě nepřijatelné a za hranou trpět vyhrůžky, které se dotýkají mých dětí. Jen chorý člověk může o takových věcech psát a pokud budeme útoky nechávat bez reakce - bude to v pisatelích vzbuzovat pocit, že si takové jednání mohou dovolit. Politikové jsou veřejně činné osoby. Naše děti ne. A proto tuto situaci intenzivně řeším. Musím si pokládat také otázku, co tohle všechno způsobilo a i proti tomu je potřeba se bránit,“ zdůraznil europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…