100 000 Kč za Romy a Ukrajince? V Brně si Piráti zavařili

02.02.2024 14:30 | Monitoring

Bouři mezi brněnskými Piráty vyvolalo podle zpravodaje Českého rozhlasu Tomáše Kremra, který ji popsal na svém sociálním profilu, dění na úterní schůzi zastupitelstva Brna. „Zřejmě vůbec poprvé politici rozhodli, že funkce předsedy výboru pro národnostní menšiny bude uvolněná = plně placená. Nyní to je cca 100 tis. Kč. Dřív to bylo jen u předsedy kontrolního výboru,“ uvedl Kremr ve svém vlákně.

100 000 Kč za Romy a Ukrajince? V Brně si Piráti zavařili
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Výbor vedl poslední rok Břetislav Štefan (SOCDEM), odměna pár tisíc měsíčně. Na funkci rezignoval. Chtěli ji Piráti. Přišli za vedením města v čele s ODS s návrhy, že je potřeba větší práce s menšinami v Brně. Koalice souhlasila a pustila Pirátům uvolněnou funkci. Zbytek opozice z SPD, Žít Brno a Zelených to označil za trafiku. Jejich členové tvrdí, že ve výboru, který se schází 5x za rok, neexistuje práce obhajitelná takovou odměnou. Piráti tvrdí, že se budou problematice intenzivněji věnovat, např. řešit problém sporů Romů a Ukrajinců,“ popsal Kremr.

„Nejdřív tedy v úterý zastupitelé i hlasy Pirátů odhlasovali, že navýší počet uvolněných členů ZMB z 15 na 16. A následně zvolili předsedkyní výboru pirátku Moniku Lukášovou Spilkovou. Zdržel se její kolega Tomáš Koláčný. Kolegové mu prý neřekli, že funkce má být uvolněná. Část Pirátů, kteří předtím seděli ve vedení města, to ostře zkritizovala. A podali návrh na odvolání M. Lukášové Spilkové z funkce místopředsedkyně brněnských Pirátů. To samé pak u předsedy Adama Zemka, který návrh do zastupitelstva předkládal,“ zmiňuje Kremr.

„Na pirátském fóru návrh prošel u obou,“ dodal. „Pokud tyto členské podněty budou podpořeny dostatečným počtem členů, bude otevřena rozprava, v rámci které se tato problematika bude řešit. Těším se na diskusi s kolegy,“ komentoval to Zemek.

„Diskuse je v plánu na pondělí, kdy chce i M. Lukášová Spilková kolegům vše vysvětlit. Uznala, že předtím to kolegům špatně komunikovala. A že pokud se jí nepovede brzy splnit, co ve funkci chce, odměny se vzdá a navrhne zrušení placeného postu,“ shrnuje Kremr.

„Záměr dobrý, provedení strašné,“ dala by se shrnout slova exradního Róberta Čumy, který s dalšími členy navrhl odvolání části brněnského předsednictva Pirátů. „Snahu o pomoc menšinám podporuje, ale ne za takto vysokou cenu = odměnu pro jejich členku,“ zakončil Kremr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Koho ty fetky neschopné ještě zajímají?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehunterman , 02.02.2024 16:03:43
Ani mladí jim to už nehodí, protože jim piráti naslibovali legalizaci konopí a skutek utek. Pořád se zavírá za rostlinku co si někdo pro sebe vypěstuje, zato jsou všude automaty na HHC, navíc volně přístupné nezletilým a dětem. Z toho se má zřejmě nějaký kámoš od Bartoše hodně dobře. Za to bych je poslal před soud. Okamžitě!!!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …