4 tisíce Kč! Dar od Zemana vzbudil vášně

15.05.2023 13:23 | Ze sítí

Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala dostal od bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře darem manžetové knoflíčky. Podle některých novinářů lze spekulovat o snaze ovlivnit vyšetřování, které na Hradě probíhalo. „Šéf NKÚ dostal od Mynáře dárek jako katarský emír,“ stojí v titulku. Tomu se vysmál novinář Michal Půr, protože knoflíčky měly cenu necelé 4 tisíce Kč.

4 tisíce Kč! Dar od Zemana vzbudil vášně
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Michal Půr

Server Seznam zprávy s přehnanou vážností informuje o daru, který dostal Kala od Vratislava Mynáře. „Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miloslav Kala má problém,“ píšou novináři Seznam zpráv s tím, že Kala přijal „dárek ve stříbře“.

Kala možný úplatek měl dostat v době, kdy jeho úřad na Hradě spustil audit hospodaření. Konkrétně měl šéf NKÚ dostat stříbrné manžetové knoflíčky s erbem v hodnotě necelých 4 tisíc korun.

„Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu tak dostal od Hradu stejný dar jako například izraelský prezident nebo katarský emír,“ informují novináři Seznam zpráv.

Právě toto zveličování celé kauzy pobavilo novináře CNN Prima News Michala Půra. „Jak velký musíte být idioti, když napíšete, že šéf NKÚ dostal dárek jak katarský emír a pak se dozvíte, že jsou to manžetové knoflíčky za necelé 4000 Kč?“ reagoval pobaveně na twitteru.

 

 

Dlužno dodat, že Kala si prý převzetí žádného daru nevybavuje. „Nevybavuji si, že bych od něj dostal jakýkoliv dárek,“ uvedl Kala, načež jeho mluvčí Hana Kadačková uvedla, že Kala už celou věc dále komentovat nebude a že šéf Nejvyššího kontrolního úřadu odmítá, že by kontakty s Mynářem měly vliv na výsledek auditu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…