A byli to Rusové! Případ Skripal i nadále v médiích. Nové informace

24.04.2018 9:34

Britské úřady údajně identifikovaly tým šesti lidí, který pravděpodobně stál za útokem na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala. Hlavním organizátorem měl být muž vycvičený ještě v sovětské KGB, kterého britské úřady znají pod jménem Gordon. Jde o muže, který vystudoval práva, dobře se vyzná v bojových uměních a dovede pracovat s jedy. Je inteligentní a nemilosrdný.

A byli to Rusové! Případ Skripal i nadále v médiích. Nové informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Server britského deníku The Telegraph tvrdí, že ostrovní bezpečnostní orgány již identifikovaly osoby podezřelé z útoku na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru na britské půdě. Zainteresované osoby identifikovala protiteroristická jednotka, která má případ na starosti. Vyšetřovatelům pomohly kamerové záznamy z letiště a ze Salisbury.

Pravděpodobní útočníci se podle všeho už dostali do Ruska a britským úřadům se pravděpodobně nepodaří domluvit se s ruskou stranou na jejich výslechu. Mezi oběma zeměmi panuje nejen kvůli kauze Sergeje Skripala značné napětí. Připomeňme, že si vzájemně vyhostily desítky diplomatů.

Server deníku Sun dodává, že za smrtí Sergeje Skripala stojí „zabiják vyškolený ještě sovětskou KGB“, jenž je zběhlý v bojových uměních. Na práci sovětské KGB navázala v Ruské federaci dnešní FSB, která údajně služeb zabijáků občas využívá. Britské úřady zabijáka znají pod jménem Gordon. Je prý zběhlý i v práci s jedy. Vystupuje jako obchodník. Také vystudoval práva. Skripala a jeho dceru však neotrávil sám. Podle britských vyšetřovatelů operaci provedl tým šesti lidí.

Informace o „Gordonovi“ prý poskytl jeho bývalý kolega z KGB Boris Karpichkov, který byl varován, že se vedle Skripala může stát terčem i on. Karpichkov si na „Gordona“ pamatuje jako na inteligentního a nemilosrdného muže. „Byl to velmi inteligentní, vzdělaný, ambiciózní a nemilosrdný člověk,“ řekl doslova Karpichkov. „Gordon“ je prý charismatický muž, který si snadno získává důvěru okolí.

Ruský zákonodárce Nikolaj Kovaljov, jenž řídil FSB mezi lety 1996 až 1998, se závěrům Britů vysmál. „Jde už o 77 britskou verzi v případu Skripal,“ poznamenal ironicky. Cílem celé kauzy je podle jeho názoru jen pokračovat v informační válce, kterou Západ vede proti Rusku. Údajného agenta Gordona prý nikdo nezná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…