A je to tu. Stížnosti na ČT3, že oslavuje „socialistické oblbování“

27.03.2020 11:29

Nový a dočasný kanál ČT 3, který poběží po dobu koronavirové pandemie, u některých seniorů, na které cílí, nesbírá jen dobré ohlasy. Kritizují především, že vysílá pořady a seriály, které vznikly v dobách totalitního režimu, ze kterého se jim dělá zle. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vadim Petrov proto veřejnoprávnoprávní televizi radí, aby vysílala i jiné pořady než největší normalizační „pecky“.

A je to tu. Stížnosti na ČT3, že oslavuje „socialistické oblbování“
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Kanál ČT 3, který Česká televize spustila v pondělí 23. března – v něm se televize zaměřila na ty, kteří by měli zůstat doma kvůli koronavirové karanténě. Ne všem se však obsah vysílání líbí, spíše je pobuřuje. „Za čtyřicet let oblbování socialistickými programy vůbec netoužím po vzpomínkách na mládí,“ svěřila se třiaosmdesátiletá důchodkyně, která proto vůbec nemíní využívat této slavné výhody pro seniory.

„Začne to něčím hodnotnějším a bude to postupně pokračovat Ženou za pultem, 30 případy majora Zemana, Okresem na severu a skončí to Vaškem a Evou,“ píše ve svém komentáři v internetové diskusi na toto téma. Řadí se tak mezi ty seniory, které nabídka ČT 3 nenadchla a ubírají se raději k jiným činnostem..

Tato nespokojenost ze strany starší populace neušla pozornosti Vadima Petrova, který je toho názoru, že Česká televize se novým kanálem, aniž to zamýšlela, dopustila vyváženosti.

„Oproti své euroatlantické orientaci spustila pořady, jejichž cílem bylo dosáhnout normalizace poměrů na základě marxismu-leninismu, obnovit vedoucí úlohu strany a autoritu státní moci dělnické třídy a upevnit mezinárodní svazky ČSSR se Sovětským svazem a dalšími socialistickými spojenci.“

Petrov dlouhodobě hájí pluralitu názorů; i co se týče těch současnému režimu nepohodlných. „Normalizační minulost je součást naší identity i s rizikem, že její expozice vyvolá nostalgické (i odmítavé) pocity,“ píše ve svém facebookovém komentáři.

Nyní se tak prý ve vysílání ČT potkaly dva světonázory. „Bez ironie, myslím si, že ČT udělala dobře,“ myslí si.

Přesto připojil radu, aby normalizační tvorbu proložila i jinými pořady:. „Jen bych se přimlouval, aby se nebála poklesu sledovanosti a pustila i jiné pořady než největší normalizační pecky. V archivu je spousta umělecky kvalitních pořadů ještě z před normalizační doby,“ doplnil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…