A prd. Mlčí. Kalousek a Topolánek zaútočili na Andreje Babiše

02.10.2018 13:05

Kauza lithium zamíchala volbami v roce 2017 a nyní se vrací zpět. Australská společnost European Metals Holdings oznámila další významný pokrok v rozvoji svého projektu těžby lithia a cínu u Cínovce. Podle pondělního prohlášení získala povolení od úřadů v České republice zahájit 13 průzkumných vrtů. Informoval o tom server ihned.cz a také euro.cz. Nový vývoj komentoval jednak bývalý předseda ODS Mirek Topolánek a také předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Babiš a komunisté by se prý za hysterii měli omluvit.

A prd. Mlčí. Kalousek a Topolánek zaútočili na Andreje Babiše

Memorandum, které Sobotkova vláda podepsala, když byly volby na spadnutí, dodalo munici ANO a KSČM, premiér Andrej Babiš ho prý několikrát označil za nesmyslné a neplatné. EMH má však údajně přednostní právo k těžbě, kterého zřejmě hodlá využít. Podle mluvčího českého báňského úřadu však firma zatím žádné průzkumné vrty neoznámila, což je její povinnost udělat nejméně 8 dní před jakýmkoliv vrtem hlubším 30 metrů.

Anketa

Je Emmanuel Macron dobrý prezident Francie?

3%
97%
hlasovalo: 4251 lidí

Vývoje v situaci si všiml Miroslav Kalousek. „Nemám nic proti tomu,“ vyjadřuje se o těžbě. „Ale měli bychom se ptát, kdy se Andrej Babiš a komunisté omluví za tu šílenou hysterii, kterou rozpoutali před rokem před volbami do PS. Právo těžby pro australskou firmu označovali za loupež století. Teď mlčí,“ tepe předseda poslaneckého klubu TOP 09 do těch, kdo rozjeli mediální pranýř.

 

I Mirek Topolánek zaregistroval titulek na iHned. „Pár dní do voleb, kdo zvedne lithium?“ ptá se stran. „Sice má prd společného s komunálními volbami, ale jako generátor iracionálních emocí je spolehlivé o ověřené,“ vyjadřuje své mínění o kauze bývalý premiér.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…