A proto fandím Trumpovi! zpražil Kubera Danielu Drtinovou. A dal jasné slovo ke kandidatuře na Hrad

26.07.2017 9:11

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) v internetové televizi DVTV.cz usedl proti Daniele Drtinové a spustil svůj tradiční koncert. Promluvil o dvou typech magorů, kteří dokážou zblbnout celou planetu. Pár slov padlo také k evropským sankcím proti Rusku, které jsme prý vyhlásili jen na oko.

A proto fandím Trumpovi! zpražil Kubera Danielu Drtinovou. A dal jasné slovo ke kandidatuře na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Kubera prý ještě stále neví, jestli vytáhne do boje o Hrad. Chce si počkat na období po sněmovních volbách, protože po nich se do souboje o post hlavy státu zapojí politici, kteří ve sněmovních volbách neuspějí a budou se chtít zahojit. „Po volbách do poslanecké sněmovny se objeví další kandidáti, zejména ti, kteří neuspějí a budou to brát jako křivdu, protože mají větší ambice,“ popsal situaci Kubera.

Své definitivní ano nebo ne k prezidentské kandidatuře proto řekne krátce po vyhlášení výsledků sněmovních voleb.

Už teď si ale Kubera zkouší, jaké to je být prezidentem, neboť hraje prezidenta Edvarda Beneše ve filmu. Naučil se přitom mimo jiné i to, jak tvrdou prací je herectví.

Ve druhé polovině rozhovoru promluvil o dvou typech magorů. Prvním typem magora je Adolf Hitler, kterého i víc než 70 let po smrti mnoho lidí obdivuje. „Tenhleten magor zblbnul národy tak, že i po jeho smrti je nesmírně populární,“ pravil senátor.

„Ale pak je tady někdo, a u toho bych já rád věděl, kdo to je. Někdo, komu se povedlo zbláznit celou planetu a přesvědčit lidi o tom, jak Švédové vymysleli včera, že nemáme mít děti, protože vydechují příliš mnoho oxidu uhličitého. Proto já fandím prezidentu Trumpovi, který vypověděl, nebo chce vypovědět pařížskou, jak já říkám, klimakterickou dohodu,“ rozohnil se Kubera.

Pár slov padlo také k zahraniční politice. Podle jeho názoru má smysl podporovat zahraniční obchod, byť ne za každou cenu. Kupříkladu při jednání s Čínou by vytrvale stál na vyjednávacích pozicích: já pán – ty pán. „Ale to se týká i vztahu k Evropské unii. Já rozumím tomu, že je pro nás jedinou cestou zůstat v Evropské unii, ale to vůbec neznamená, že bychom se měli jen podvolovat,“ zaznělo z úst Kubery.

Celý rozhovor naleznete zde. 

Vedle toho se mu nezdá podpora sankcí. Stačí se totiž podívat, co se dělo, když Američané začali mluvit o zpřísnění sankcí. „Spojené státy teď spustily další sankce vůči Rusku a Evropská unie je zcela vyděšená, protože jí to zasahuje do ekonomických zájmů, jako je Nord Stream a podobně,“ poznamenal Kubera. Z toho je patrné, že evropské sankce vůči Rusku byly v podstatě prováděny jen na oko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…