A už to lítá. Poslanec ČSSD: Babiš je lidská hyena! Opravdu je tak hrozný, jak se říká. Koukal jsem jak puk

18.06.2015 8:42

Ministr financí Andrej Babiš je pro mě lidská hyena, řekl v rozhovoru pro server Neovlivní.cz sociálnědemokratický poslanec Ladislav Šincl. Toho včera při debatě o zákonu o pojišťovnictví Babiš nařkl z toho, že je korupčník.

A už to lítá. Poslanec ČSSD: Babiš je lidská hyena! Opravdu je tak hrozný, jak se říká. Koukal jsem jak puk
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

„Je to lidská hyena, která sbírá na nepohodlné lidi kompromitující materiály. Myslel jsem si vždycky, že ta jeho pověst přehání, ale po tom, co předvedl mně, ten člověk pro mě ztratil jakýkoli význam,“ řekl Šincl serveru.

Vicepremiér a ministr financí podle Šincla položil na začátku diskuse na stůl složku, na které bylo nalepené poslancovo jméno a začal z ní vytahovat informace o jeho rodině, údajné korupci a majetkových poměrech. To vše před svědky.

Šinclovu verzi příběhu potvrdil v rozhovoru pro zmíněný server také jeho stranický kolega a šéf rozpočtového výboru Václav Votava.

Babiš prý Šinclovi řekl, že nemá právo dávat mu při interpelacích otázky, protože je korupčník. „Pak začal z té složky, na které byl nalepený papírek se jménem Šincl, vytahovat další papíry a začal vykřikovat, že moje mamka koupila kdysi nějaké pozemky, že jsem převedl dům na ženu, což je podle něj důkaz korupce, nebo že mě vyhodili z banky. Že prý ví, co jsem zač, že si to o mně zjistil.“

Na otázku, jak na tato obvinění reagoval, Šincl odpověděl: „Koukal jsem jak puk. Nic takového jsem nikdy nezažil,“ uvedl s tím, že neudělal nic víc než to, na co má právo. Tedy v rámci interpelací se Babiše zeptal na věci související se zákonem o pojišťovnictví. „On ale pořád vřeštěl, že jsem koaliční zrádce a nemám právo se ho na nic ptát, když jsem korupčník,“ dodal Šincl.

Kvůli zmíněnému incidentu mezi Babišem a Šinclem se dnes ráno sešlo grémium ČSSD. "Chování ministra financí vůči poslanci Šinclovi pokládám za bezprecedentní a zcela nepřijatelné. Po dnešním jednání politického grémia a poslaneckého klubu ČSSD proto svolávám jednání koaliční rady," oznámil po jednání ČSSD premiér a šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…