Advokát k Bradáčové: Lidé se tu likvidují na objednávku policie

09.05.2013 12:27

Advokát Václav Vlk se ještě jednou vrací ke kauze sporu policejního plukovníka Tomáše Martince a státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Je prý naprosto neuvěřitelné, že se i přes širokou medializaci nikdo nepozastavil nad základní informací - totiž, že někdo na někoho „vyrábí kauzu“.

Advokát k Bradáčové: Lidé se tu likvidují na objednávku policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

„Pokud takto hovoří doktorka Bradáčová, pokud jí přizvukuje ministr spravedlnosti a šéf jednoho z nejlepších prestižních policejních útvarů mlčí, musí být každému nad slunce jasné, že kauzy tady jsou, a to na řadu osob,“ píše advokát.

Sám prý ví o případech, kdy se tak děje zcela běžně. Například prý takto policisté rádi likvidují advokáty, kteří „proti nim“ stojí v trestním řízení. Nepohodlného obhájce lze totiž z řízení vyřadit velmi snadno - stačí mu sdělit obvinění z jakéhokoliv, byť nesmyslného trestného činu, který jakkoliv široce souvisí s projednávanou věcí. Není tedy nic jednoduššího než na všetečného advokáta „vyrobit  kauzu“.

Mezi policejními vyšetřovateli prý každý velmi dobře ví, kteří policisté při vyšetřování zjevně překročili přípustnou míru a obvinili zjevně nevinné ve vykonstruovaném procesu tak, že mu zničili život. Státní zástupci a následně i soudy takové likvidační praktiky blahosklonně přehlížejí.

Mediálně známých kauz takové likvidace je několik, například Věra Jourová. Jedná se však jen o špičku ledovce. A nyní i vysoce postavená státní zástupkyně s ministrem spravedlnosti přiznávají, že cosi jako "vyrábění kauz“ existuje. Podle advokáta je to naprosto alarmující. A nikdo se nad tím ani nepozastaví. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…