Advokátka Marvanová protestuje: Nejsem Fischerův poradce. Jen jsem se s ním jednou sešla

29.12.2012 12:56

Jan Fischer nedávno velkolepě představoval svůj tým spolupracovníků- expertů. Jako odbornice na boj s korupcí se mezi uvedenými jmény objevila i advokátka Hana Marvanová. Ta však odmítá, že by pro spolufavorita prezidentské volby jakkoliv pracovala.

Advokátka Marvanová protestuje: Nejsem Fischerův poradce. Jen jsem se s ním jednou sešla
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

„Oslovil mě Martin Stránský a pozval mě na schůzku řady odborníků, s nimiž by rád diskutoval Jan Fischer. Nešlo o schůzku těch, kteří deklarují podporu Janu Fischerovi ke zvolení prezidentem, ale Jan Fischer chtěl slyšet naše názory na otázky týkající se korupce, změny volebního systému, financování politických stran, ale taky školství,“ popisuje advokátka Marvanová pro server Denikreferendum.cz.

„Nepracuji tedy pro Jana Fischera, ani nejsem jeho poradcem v prezidentské kandidatuře,“ prohlašuje rezolutně. Ohledně prezidentské volby navíc své sympatie projevila již dříve, když podpořila kandidátku Zuzanu Roithovou.

Ohledně setkání s Janem Fischerem říká, že se pouze zúčastnila diskuse prezidentského kandidáta s několika odborníky. Diskusi uspořádal lékař Martin Stránský a zúčastnili se jí též právník Jan Wintr, politolog Petr Just, ekonom Ondřej Jonáš, ale i další lidé. „Vždycky jsem prosazovala pořádání takových debat a nesouhlasila jsem s tím, že se tady zavedlo pravidlo, že jednotlivé názorové skupiny hovoří jen samy mezi sebou, ve stylu „hoši, co spolu mluví“,“ vysvětluje Marvanová.

Proto jí velmi překvapilo, že účastníci schůzky byli následně veřejně prezentováni jako tým Fischerových poradců. „Rozhodně si chci uchovat nezávislost a nechci vystupovat ve volební kampani na straně žádného kandidáta,“ ujišťuje Marvanová. Navíc dodává, že současný způsob prezidentské kampaně, plné osobních útoků, jí znechucuje. „Myslela jsem si, že přímá volba prezidenta občany bude o poznání důstojnější a věcnější,“ říká.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…