Aktivistka žaluje Facebook, že jí zrušil účet. Je to normální, propaguje nesnášenlivost, diví se firma

29.08.2019 15:45

Pravicová aktivistka Laura Loomerová žaluje společnost Facebook o miliardy dolarů za to, že jí pozastavil účet na sociální síti. Zástupci Facebooku to zdůvodnili tím, že příspěvky Loomerové propagovaly násilí a nesnášenlivost.

Aktivistka žaluje Facebook, že jí zrušil účet. Je to normální, propaguje nesnášenlivost, diví se firma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Laura Loomerová sama sebe označuje za nacionální aktivistku, zatímco mnozí jiní ji označují jako ultrapravicovou provokatérku, která má zálibu v konspiračních teoriích, píše americký web Law and Crime. Za pozastavení svého účtu žaluje Loomerová Facebook o rovné tři miliardy dolarů za pomluvu.

Zástupci společnosti Facebook k pozastavení účtu Loomerové vydali oficiální prohlášení. „Vždy jsme rušili účty jednotlivcům nebo organizacím, které propagují násilí a nenávist, bez ohledu na jejich ideologii. Proces vyhodnocování potenciálních násilníků je velmi komplexní,“ je psáno v prohlášení, že v závislosti na tomto procesu bylo rozhodnuto o odstranění účtu.

Podle advokáta Loomerové Larryho Klaymana se jeho klientka ani náznakem neblíží uvedenému hodnocení. „Paní Loomerová se v žádném případě nepřibližuje k žádné z Facebookem definovaných nebezpečných skupin. Má klientka nikdy neobhajovala násilí proti jakékoliv osobě nebo skupině osob,“ prohlásil Klayman.

Místo nebezpečného člověka označil Loomerovou jako investigativní novinářku a konzervativní Židovku, která na sociálních sítích upozorňuje na problémy antisemitismu a nesnášenlivosti vůči homosexuálům. „Je to americká hrdinka, která staví zásady nad svůj vlastní prospěch a bezpečí,“ řekl Klayman.

Loomerová kritizovala zejména americké muslimské političky Ilhan Omarovou a Rashidu Tlaib, kteří jsou známí svými názory na neuznávání státu Izrael. Podle Klaymana rozhodnutí Facebooku jenom dále posiluje muslimské antisemitské nálady ve společnosti. „Facebook za své akce draze zaplatí,“ uzavřel Klayman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…