Američané si volají ruského velvyslance. Jde o sestřelený dron v Černém moři

14.03.2023 21:18 | Ze sítí

Ruský letoun zasáhl americký dron, ten se zřítil do Černého moře, uvedla americká armáda. Moskva to odmítá, dron podle ní spadl kvůli manévrování a s ruskými stíhačkami nebyl v kontaktu. Americké ministerstvo zahraničí si už předvolalo ruského velvyslance, informuje CNN Prima News.

Američané si volají ruského velvyslance. Jde o sestřelený dron v Černém moři
Foto: archív autora
Popisek: vojenský dron

Ruský bojový letoun Su-27 podle Bílého domu zasáhl vrtuli amerického průzkumného dronu Reaper. Dron se zřítil do Černého moře. Americká armáda incident označila za riskantní.

„Náš letoun MQ-9 prováděl rutinní operace v mezinárodním vzdušném prostoru, když ho zaměřil a zasáhl ruský bojový letoun. Vedlo to ke zřícení a ztrátě MQ-9,“ uvedl podle agentury Reuters generál amerického letectva James Hecker, který má na starosti operace ve zmíněné oblasti.

Mluvčí Bílého domu John Kirby řekl, že tento incident byl „nebezpečný, neprofesionální a riskantní“.

Ministerstvo zahraničí Spojených států si kvůli úternímu leteckému incidentu s účastí ruských stíhaček a amerického dronu nad Černým mořem předvolalo ruského velvyslance. Informuje o tom agentura Reuters.

Moskva uvádí, že dron USA spadl kvůli manévrování a s ruskými stíhačkami nebyl v kontaktu. Ruské stíhačky se nedostaly do kontaktu s americkým dronem zříceným v Černém moři ani proti němu nepoužily své palubné zbraně. Stroj spadl v důsledku prudkého manévrování, uvedlo v úterý podle agentury TASS ruské ministerstvo obrany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…