Američani debatovali o migrantech v Evropě: Tak strašně, že je vypnul i mateřský Facebook. My tu diskusi získali

22.11.2015 10:30

Když se starosta druhého největšího města v Rakousku rozpovídal, v Americe o tom napsali článek. Konkrétně šlo o slova představitele Gratzu Siegfrieda Nagla k faktu, jaký typ běženců by měl být pouštěn nejen do Rakouska, ale i do přilehlých zemí, zejména do Německa. Jeho postoje však vyvolaly neočekávané reakce. Až takové, že ve finále museli zasáhnout cenzoři sociální sítě Facebook. Marně.

Američani debatovali o migrantech v Evropě: Tak strašně, že je vypnul i mateřský Facebook. My tu diskusi získali
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Slova starosty Gratzu byla přímočará a podle amerického serveru BreitBart.com překvapivá. "Hlavně ve srovnání s dalšími rakouskými politiky," uvedly stránky pojmenované po známém novináři a komentátorovi The Washington Times Adrew Breitbartovi.

"Jsem pro to, aby se do našich zemí přijímaly pouze ženy s dětmi a ne mladí, silní muži," uvedl starosta na jihovýchodě položeného, rakouského města. "Pakliže se někdo dostane do naší země nelegálně, musí počítat s následky, ať jsou jakékoli," doplnil na adresu ochránců lidských práv.

Jeho tvrdé postoje vyvolaly řadu reakcí mezi čtenáři. "Chtějí znásilnit a podmanit celou západní populaci do otroctví," uvedl jeden ze čtenářů. "Viktor Orbán to dělá dobře, nám v Británii to trvá," dopsal další. "Za vše může liberální politika," zní jiný postoj. Doposud celkem ostré, ale přijatelné. Až potom přišly ty, které byly podle administrátorů za čarou. "Němcům kulomety! Hodně kulometů!" A dále: "A napalm a cyklon B, žádný sraní!" stojí opodál (pozn.red.: Od roku 1941 začal být používán tento plyn jako nástroj genocidy v plynových komorách koncentračních táborů během druhé světové války, především v táborech Auschwitz-Birkenau a Majdanek).

Ačkoli se Facebook snažil slova zastavit, objevila se znovu pod dalším článkem. "Buď je pošlete v kontejnerech zpět do Sýrie, anebo je postřílejte," doplnil čtenář Bonaventura.

Na řešení migrační krize musejí jednotlivé členské státy Evropské unie a zejména sousedské země reagovat společně. Po jednání s vicepremiérem Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL) to ČTK řekl předseda rakouské Spolkové rady Gottfried Kneifel. Prvotním úkolem je podle něj vítězství nad Islámským státem v Sýrii a dodržování "Schengenu", ochrany vnějších hranic EU, a dublinské úmluvy o azylu. Apeloval ale také na registraci všech osob, které na území EU vstoupí. Těm běžencům, kteří zde již jsou, je nutné poskytnout humanitární a lékařskou péči, uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…