Aňa Geislerová na Hrad? Herečka se odhalila

13.05.2022 7:48

Novou českou hlavou státu se již brzy stane herečka Aňa Geislerová – tedy alespoň ve filmu „Prezidentka“, který se divákům představí již za měsíc v druhé půli června. Herečka o snímku promluvila v 7 pádech Honzy Dědka a prozradila, jestli se po promítání chystá jít v šlépějích ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a také na prezidentskou funkci kandidovat i ve skutečnosti. Shrnula přitom, jaké vlastnosti musí česká prezidentka mít. Překonat aktuální osazenstvo Hradu prý nebude problém, jelikož dle ní současný prezident Miloš Zeman již „posunul laťku proklatě nízko“.

Aňa Geislerová na Hrad? Herečka se odhalila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aňa Geislerová

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí
Geislerová, hrající prezidentskou roli v romantické komedii, se českým divákům ukáže již v druhé polovině června a bude herečku ukazovat v neojedinělých situacích.

První česká prezidentka se ve snímku rozhodne v převleku tajně v noci navštívit lid a během svého dobrodružství potká sochaře Petra, který se stane důvodem opakování nočních „výletů“.

Diváci si pak budou moci vychutnat balancování postavy Geislerové mezi službou státu a romancí, která se po provalení opakovaných nočních úprcích stane nemalým skandálem Hradu.

Že by nakonec Geislerová coby prezidentka zářila nejen na plátně a po inspiraci úspěchem ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, jenž již před volbami promlouval po večerech k ukrajinským divákům z obrazovek televizí z prezidentské funkce v rámci hlavní role v seriálu „Sluha národa“, také kandidovala, herečka zatím nevidí jako příliš reálné – byť nepříliš vážně podotkla, že by to vzhledem k prozatím oznámeným kandidátům měla zvážit.

„Když hrajete prezidentku, tak se vás všichni ptají, jestli budete kandidovat, případně, jak byste řešil tu a tu politickou situaci nebo kam byste poslal peníze z rozpočtu a tak… Nevím, jsem pouze herečka a nehodlám kandidovat,“ je prozatím přesvědčena Geislerová. Myslí ovšem, že by ji někteří lidé jistojistě volili.

Moderátor Honza Dědek se hned na to nabídl, že by ji se sběrem 50 tisíc podpisů ke kandidatuře na Hrad mohl pomoci. „Já bych tě volil taky,“ přiznal. „Tak kolik vás tady je? To máme sto podpisů,“ zamyslel se. A následně již společně začali počítat přítomné zájemce o podporu kandidatury Geislerové. „Máma se hlásí. To je jeden. Míla se taky hlásí, to jsou dva. Tři! Čtyři! Tak dobrý!“ počítali a Dědek měl už jasno. „Dámy a pánové, dovolte mi, abych vám oznámil, že Aňa Geislerová kandiduje v příštích volbách na prezidentku,“ jal se hned oznamovat.

„Jako je fakt, že bych si na některé z těch kandidátů troufla,“ dodala herečka s úsměvem.

Žena by se přitom na Hradě podle herečky mohla objevit ve skutečnosti i bez nutnosti její kandidatury. Možností na úspěšnou ženu ve funkci má být několik, současný prezident Miloš Zeman již však dle ní „posunul laťku“ dost nízko a na Hrad se tak může dostat téměř kdokoliv. „Ta prezidentská laťka je proklatě nízko, takže bohužel mají šanci i různí nepovedení kandidáti,“ shrnuje herečka.

I přestože ze začátku rozhovoru mínila, že by měla zůstat u své umělecké profese, nakonec při vzpomenutí na prezidenta Zemana Geislerová neodolala využít možnosti promluvit českému lidu do duše. „Lidé by měli opravdu přemýšlet o tom, když teď vidíme, jak nízko to může být, co všechno ta funkce může obsahovat,“ apelovala.

I během tvorby filmu si prý byla s režisérem dobře vědoma, že se snímek bude promítat českým diváků v průběhu již běžící prezidentské kampaně a chtěli tak k němu přistoupit tak, aby nedevalvovalo ženské kandidátky. „Opravdu jsme dbali na to, aby charakter té postavy obstál té funkci, která musí být důstojná, reprezentující, spojující, vůdčí, empatická a zároveň prostě lidská. To všechno ženy v sobě mají. A já si myslím, že mezi těma kandidátkami takové ženy jsou,“ pronesla umělkyně, která již v minulosti hrála první dámu a manželku Olgu Havlovou.

Celý rozhovor můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…