Andrej Babiš k situaci v ČSSD: Kluci, vyřešte si to sami

28.10.2013 13:31

Server Česká pozice rozebírá aktuální dění v ČSSD. Důsledkem toho, co vidíme, prý může být další vláda dobrovolníků najmenovaná prezidentem. A co na to lídr hnutí ANO Andrej Babiš? Těší se na vítězství v příštích volbách.

Andrej Babiš k situaci v ČSSD: Kluci, vyřešte si to sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tygr má na pomazlení svůj názor

Jen pár hodin po vyhlášení výsledků předčasných voleb, po kterých sociální demokraté volali celé měsíce, se právě v této straně rozhořel mocenský boj. Jeho důsledkem může být, že Rusnokova vláda zůstane u moci ještě několik měsíců, nebo se zrodí další vláda odborníků. Jinými slovy, aktuální nestabilita na politické scéně prý nahrává prezidentovi Miloši Zemanovi.

Předseda druhé nejsilnější strany Andrej Babiš (ANO) k tomu poznamenává pouze tolik, že jde o vnitrostranický spor ČSSD, který oslabuje celou politickou scénu. Miliardářovu politickou stranu by to ale mohlo posílit. „Ať si to kluci vyřeší sami. Aspoň vyhrajeme příští volby,“ poznamenává Babiš ke sporu mezi Bohuslavem Sobotkou a Michalem Haškem, jenž patří mezi spojence prezidenta.

Server k tomu navíc dodává, že Zeman vždy hledal spojence podle toho, jak se mu to právě strategicky hodilo. Až nebude Haška potřebovat, může si najít jiného spojence.

„Snad jen Hašek a jeho spojenci věří tomu, že mezi nimi a prezidentem Zemanem vzniklo pevné spojenectví. Miloš Zeman je stratég a vždy si vybírá za spojence politiky, kteří mu mohou v danou chvíli něco přinést. Haškova pozice je pomíjivá. Jeden nejmenovaný politik tuto situaci již před časem glosoval slovy, která dobře vystihují současné spojení ČSSD a prezidenta: `Po volbách Miloš Zeman se Sobotkou a Haškem vytře podlahu. Rozdíl je v tom, že Haškovi se to bude líbit`,“ poznamenává server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…