Andrej Babiš prozradil, jak funguje Úřad vlády za Sobotky: 1,3 miliardy ročně na lidi jako Špidla a Pícl. Utrácí se za chlebíčky, fidorky...

03.06.2017 9:14

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro Právo přiznal, že poté, co skončil v čele Ministerstva financí, měl pocit nespravedlnosti. „Když o vás někdo opakovaně lže a ta lež se stává pravdou,“ podotkl.

Andrej Babiš prozradil, jak funguje Úřad vlády za Sobotky: 1,3 miliardy ročně na lidi jako Špidla a Pícl. Utrácí se za chlebíčky, fidorky...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

ČSSD podle Babišových slov tím, že jej odvolala, potvrdila, že je zkorumpovaná a nedůvěryhodná strana, která se staví nad zákon i smlouvy. I když je na sociální demokraty rozzloben, nechce, aby ostatní ministři z hnutí ANO odešli z vlády.

„Kdybychom odešli z vlády, tak všechno, co jsme udělali, by ČSSD totálně zničila. Od rozpočtu přes ministerstva, kam by si hned natahali své kamarády a straníky. To by bylo jako na Úřadu vlády, který má rozpočet 1,3 miliardy a pracuje tam 800 lidí a z peněz daňových poplatníků platíme pana Špidlu nebo Pícla,“ zkritizoval Babiš chod Strakovy akademie. Podle něj by jí stačila třetina peněz. „Jen by holt nebyly fidorky, chlebíčky a řezané květy. Na financích, kde jsem neměl ani jednoho člověka z ANO, jsme si vystačili s vodou, citrónem a kávou. To je šetřivý gen. Naučil jsem se to na vlastním majetku a pak se tak choval i vůči státu,“ podotkl. 

Babiš v rozhovoru také řekl, proč si ještě nevzal zpět ze svěřenského fondu svou firmu Agrofert. „Nevzal jsem si ho zpět proto, že možná po volbách budu zase ve vládě. Ale teď to vypadá, že s námi do vlády nikdo nechce jít,“ posteskl si. Do vlády by podle jeho slov hnutí ANO nikdy nešlo s komunisty nebo s TOP 09. 

„Ale tradiční politické strany se snaží nás obejít, tak je možné, že složí koalici bez nás, jako se to stalo po krajských volbách v Královéhradeckém kraji a nyní o tom mluví pravice i ČSSD. Nezbývá nám tedy než doufat, že ANO lidé ve volbách dají tolik hlasů, že se do takové situace nedostaneme,“ řekl.

V závěru rozhovoru zkritizoval také prezdenta, a to za jeho postoj při uplynulé vládní krizi. „Pan prezident to přehnal a nevypadalo to vůbec dobře, i mezinárodně. Premiér prezidentovi vyhrožoval, organizovaly se demonstrace, tak jsem nakonec krizi vyřešil sám, ne Sobotka, protože jsem si řekl, že moudřejší ustoupí. Nechtěl jsem, aby prezident s premiérem soutěžili a žalovali se,“ řekl Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…