Anonym nám poslal dopis předsedy místní ODS. To je prý počteníčko…

20.11.2013 13:16

Promiňte, ale obávám se podepsat jménem, stojí v dopise, který ParlamentníListy.cz ve středu obdržely poštou. Spolu s krátkým textem je přiložen i dopis předsedy ODS v Hodoníně Zbyňka Hromka. Jeho pravost potvrdili dva oslovení členové.

Anonym nám poslal dopis předsedy místní ODS. To je prý počteníčko…
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Propagační předměty ODS

"Na jižní Moravě nyní frčí tato výroční zpráva nového předsedy buňky v Hodoníně. Opravdu počteníčko se spoustou návrhů, jak má pravicová strana být odměněna a kam kráčí..." stojí v anonymním dopise.

Co přesně má pisatel na mysli? Zpráva, která má začerněná jména, v podstatě vyzývá členy ODS k jednotě a k tomu, aby upozadili své vlastní ambice. "Bude to těžké, neoblíbenost ODS je pro nás katastrofální, ale bohužel zasloužená. Je možné to změnit a s volební kampaní začít postupně už s Vánoci a třeba tiskem popřát našim občanům hezké Vánoce," uvádí předseda MS Hodonín Zbyněk Hromek.

Ten dále vyzývá, aby se členové zapojili do kontaktní kampaně, aby se věnovala pozornost náboru nových členů. Případné dotazy je prý připraven zodpovědět pokladník místního sdružení Jaroslav Grabovský.

"Nevím, co tím anonym myslel, ale podle mě ten dopis smysl dává," řekl pro ParlamentníListy.cz jeden z místních členů ODS. Předseda Hromek na SMS nereagoval.

ODS v letošních předčasných volbách do Poslanecké sněmovny získala historicky nejnižší počet hlasů a s necelými osmi procenty má patnáct poslanců. "Čekal jsem, že to bude tragický výsledek, čekal jsem jednociferný výsledek, ale přiznám se, že jsem ho čekal tak o dvě procenta vyšší. Nicméně je to katastrofa, myslím, že je teď nutné velmi přesně definovat příčiny a na základě těch příčin se rozhodnout, jaké řešení zvolit. Myslím si, že jednou z příčin debaklu je to, že se ODS zcela odideologizovala, že jí hrozí, že bude stranou, která bude lhostejná všem ostatním, protože nikdo nebude dost dobře vědět, co ta strana vlastně chce, z čeho vychází, tudíž nebude důvod ji volit," komentoval pro naši redakci výsledek strany její bývalý místopředseda Ivan Langer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…