Arenbergerův plán: Jeden test týdně ti bude stačit. Chceš víc? Zaplať si

07.05.2021 22:12

Epidemiologové se shodují v tom, že pravidelné testování je vedle očkování jednou z cest, jak se bránit epidemii koronaviru. V současné době mohou lidé chodit na antigenní testy zdarma jednou za 3 dny. Stávající ministr zdravotnictví Petr Arenberger má však za to, že bude stačit jeden test týdně zdarma. Kdo jich bude chtít víc, má si je podle představ Petra Arenbergera zaplatit.

Arenbergerův plán: Jeden test týdně ti bude stačit. Chceš víc? Zaplať si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí
Petr Arenberger na již tradiční páteční tiskové konferenci zhodnotil vývoj epidemie v Česku.

„Čísla se nám, musím to zaklepat, stále daří stlačovat dolů," pochvaloval si před kamerami ČT ministr. I počty nemocných v nemocnicích klesají, i když asi 500 pacientů je na tom stále dost špatně.

Slušná epidemická situace panuje v Praze, v Libereckém i v Pardubickém kraji. Celá republika se pomalu blíží k cíli sta nových nakažených na sto tisíc obyvatel.

Vedle toho si ministr pochvaloval, že se daří zrychlit i očkování. Ve čtvrtek se podařilo naočkovat přes 81 tisíc lidí. „Ale nechceme se s tím spokojit a budeme pokračovat dál,“ sliboval ministr.

U testování, po jehož využití volají i epidemiologové, byl však opatrnější

„(Testování) je zatím zdarma, ale asi během prázdnin budeme uvažovat o jiných režimech. Vždycky tam bude nějaká podpora, ale jednodušší bude ukázat, že ano, byl jsem očkován a jít dovnitř (na akci),“ vysvětloval ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…