Armáda se nechce vzdát kasáren v Brně. Jsou prý nepostradatelné

29.12.2011 8:53

Armáda se zatím nevzdá zchátralých kasáren v brněnských čtvrtích Černá Pole a Židenice. Brněnský magistrát tak musí odložit úvahy o jejich obnově a revitalizaci, které úředníci už zakreslili do chystaného územního plánu. Podle stanoviska ministerstva obrany k územnímu plánu jsou oba areály "nepostradatelné pro obranu státu", napsala v čtvrtečním brněnském vydání Mladá fronta Dnes (MfD).

Armáda se nechce vzdát kasáren v Brně. Jsou prý nepostradatelné
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milovice si připomněly odchod sovětských vojáků

Z kasáren v Černých Polích mělo vzniknout nové centrum městské části Brno-sever včetně radnice. Nad novou podobou čtvrti se už zamýšleli například studenti brněnské fakulty architektury. V Židenicích si urbanisté v prostoru kasáren představovali novou čtvrť.

Brnu ale nyní nezbývá než respektovat přání armády. "Budeme muset změnit využití těchto areálů v konceptu územního plánu. A závazné stanovisko armády musíme brát na vědomí i v dalších stupních projednávání tohoto územního dokumentu," citovala MfD primátorova náměstka Ladislava Macka (ČSSD).

Ministerstvo zatím neplánuje ani rozsáhlejší opravu obou chátrajících areálů. Souhlasí pouze s využitím části pozemků pro plánovanou stavbu velkého městského okruhu. Armáda si ponechává v Brně také další areály a objekty, například v Králově Poli a v Kounicově ulici. Nového využití se dočkají kasárna ve Slatině, kde developerská firma staví nové byty a kanceláře, píše ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…