Arogantní Topolánek, zní z ČSSD. Posílá sprosté vzkazy, před komisi jít musí

05.04.2012 14:10

Část garnitury ODS prý disponuje pokleslou politickou kulturou. Dokazuje to chování expředsedy ODS Mirka Topolánka, který odmítl pozvání sněmovní komise pro kontrolu BIS, která jej chtěla vyslechnout v souvislosti s odposlechy Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška.

Arogantní Topolánek, zní z ČSSD. Posílá sprosté vzkazy, před komisi jít musí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

V článku to píše europoslanec ČSSD Libor Rouček. Podle jeho slov si o "chování a úrovni expremiéra Topolánka" po jeho dvou vládních pokusech málokdo dělá iluze. "Jeho vulgární SMSky novinářům a okázalé „vlezte mi teď všichni na záda“ směrem ke společnosti jsou koloritem dokreslujícím pokleslou politickou kulturu jedné garnitury ODS," píše europoslanec.
 
Rouček tvrdí, že potřeba vyslechnout expremiéra Topolánka je přirozená, "stejně jako současného ministerského předsedu Nečase". "BIS má být totiž úkolována vládou a premiér musí být tajnou službou informován o všech závažných zjištěních. Premiér nese ze zákona zodpovědnost za koordinaci zpravodajských služeb. Současná aféra kolem odposlechů, které podle expertů pravděpodobně vznikly v dílně BIS, vrhá stín na věrohodnost celé tajné služby a nepřímo také vlády," tvrdí Rouček.


 
Europoslanec konstatuje, že Topolánek svým "lakonickým" odmítnutím účasti na jednání komise projevil neskutečnou aroganci. Proč se takto bývalý premiér chová? ptá se Rouček ve svém komentáři. "Topolánek klidně do médií prohlašuje, že nejen o nestandardním Janouškově vlivu na Béma věděl, dokonce bezelstně dodal, že se do pražské politiky nechtěl plést výměnou za to, že Bém se oplátkou nebude plést do jeho celostátního hájemství. Tyto výroky hovoří samy za sebe: dokazují, jak si Topolánek představuje parcelování veřejné moci podle sfér vlivu. Nyní se sice hojně propírá nezdravé spojenectví pánů Béma a Janouška v Praze, ale veřejnost by neměla zapomenout ani na Topolánkovo důvěrné přátelství k záhadně zbohatlému lobbistovi Dalíkovi," říká v článku.
 
Současně Rouček podotýká, že sněmovní komise nemá jak donutit expremiéra Topolánka ke spolupráci. "Pokud by byl Topolánek skutečně „chlap s gulama“, postavil by se vůči své zákonné zodpovědnosti plynoucí z jeho někdejší funkce čelem. Topolánek takto svým typicky buranským způsobem vlastně posílá k šípku celou českou veřejnost," končí europoslanec svůj komentář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…