Ať tvé děti zh*bnou, čte Rakušan. Odpověď: Obcházeči, pokuty na vás

13.12.2021 9:54 | Ze sítí

Ještě ani není ministrem, ale už mu chodí výhrůžky. „Napíchej si svoje děti tím svinstvem, ať zhebnou stejně jako ty a takový zrůdy, ať se přestanou množit…“ uvedl předseda STAN Vít Rakušan příklad, co mu chodí za vzkazy. A to prý kvůli mediálně zkrácenému výroku o tom, co hodlá dělat jako ministr vnitra. Upřesnil, že tvrdě chce postupovat jen proti „ignorantům a permanentním obcházečům“. Kvůli své známé, zdravotní sestřičce.

Ať tvé děti zh*bnou, čte Rakušan. Odpověď: Obcházeči, pokuty na vás
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí
Není to jen prezident ČLK Milan Kubek, kdo se stává cílem odpůrců povinného očkování. Drsné vzkazy dostává i předseda hnutí STAN Vít Rakušan, jenž například prohlásil, že je potřeba více vymáhat stávající opatření a také natočil několik videí, ve kterých nabádá lidi, aby dodržovali opatření, i když o nich pochybují. „Budeme sami se zříkat našich sociálních kontaktů a možná té zábavy v tom našem životě bude zase o kousek méně,“ uvedl.

Dnes Vít Rakušan zveřejnil, co mu někteří občané vzkazují. „Napíchej si svoje děti tím svinstvem, ať zhebnou stejně jako ty a takový zrůdy ať se přestanou množit…“ napsala mu jedna žena. Rakušan jí naoplátku přeje, aby o svých dětech nemusela číst „takové hnusy“. „Další gentleman mi vzkázal podobné věci o mé rodině a přidal větu, jak pomalu mi bude utahovat smyčku okolo krku,“ doplnil kandidát na ministra vnitra.

Odpor k jeho osobě se projevil i jinak. „Jeden spolek vyzývající ke zrušení všech opatření na mě podal trestní oznámení za údajně předražené právní služby, které byly v době mého starostování poskytovány městu Kolínu. Co na tom, že v době mého nástupu na radnici platilo město 10 000 000 korun za právníky ročně, dnes jsou to necelé 2 000 000. Zároveň přičinlivě sbírají podpisy pod petici, abych nebyl jmenován ministrem vnitra,“ uvedl. Jedná se prý jen o malý zlomek ze všech sprostých zpráv.

Rakušan se domnívá, že tyto vzkazy dostává, protože má být ministrem, takže lidé ho nevidí jako člověka, ale jako funkcionáře, a to v nich odbourává zábrany. „Dokud jsem byl starostou, byl jsem ‚hmatatelný‘. Co na tom, že žiju stále stejně. Přátele neměním jako ponožky, koníčky ani dobré či špatné návyky jsem nezměnil, do hospody a na tenis s kamarády budu chodit stále. A tu mytizovanou ministerskou funkci přijímám s pokorou, určitým nadhledem, a hlavně s vědomím dočasnosti. A také jako zaměstnání, práci, která je skvěle placená, ale zároveň hrozně náročná a zodpovědná,“ říká a připomíná, že zatím ve funkci ani není, takže je známkován ještě před zkoušením.

Perspektivní ministr vnitra pak vysvětlil, že jeho výrok o nedodržování opatření byl „mediálně zkrácený“ a ztratilo se u něj zdůvodnění. „Já totiž nechci, aby muselo dojít k jakémukoliv zpřísnění, zastavení ekonomiky, zavírání škol, ke kontrolám na hranicích okresů. Miluju svobodu, chci návrat do normálu, nechci prodlužování jakéhokoliv omezení, které pozbyde na významu. Nechci ani pokutou osolit chudáka, který si zapomněl v autě respirátor,“ vysvětluje šéf STAN.

„Chci ale každého požádat o osobní odpovědnost, o ohleduplnost k druhým lidem, o opatrnost, která pomůže nám, našim blízkým, úplně vysíleným zdravotníkům. Mám ve svém okolí zdravotní sestřičku, která je doslova před psychickým i fyzickým zhroucením. Vystavena každodenní agresi místo díků a potlesku, unavená, zdrcená ze smrti v obrovském množství, která mnohdy přišla vlastně zbytečně,“ připomenul Rakušan svou sousedku, kterou zmínil už v předchozím příspěvku.

„V tomto kontextu jsem řekl, že ignoranti a permanentní ‚obcházeči‘ všech opatření si zaslouží pokutu. Tak. To je můj předsudečný hřích,“ uvedl svá slova na pravou míru. Prý mu ve všech funkcích šlo o to, aby se lidé měli dobře. „Udělám maximum pro to, aby třeba policisté a hasiči viděli, že mi nejde o to, jak oblíbený budu na policejním prezidiu, ale mnohem víc o kvalitu života všech řadových policajtů a hasičů,“ vzkazuje těm, které zřejmě bude mít v resortu na starosti.

„Vím, jak mnohde vypadá obvodní oddělení, jeho vybavení, zázemí. Budu navštěvovat nejen ředitelství, ale i služebny. A obecně – nechci žádné ministerstvo represe, ale ministerstvo bezpečí. O tom ale musím přesvědčit prací. A na tu se těším. Výhrůžkám navzdory,“ vzkazuje Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…