Ať zůstanou ve vězení co nejdéle, píše senátor o míchačích metylalkoholu

25.05.2014 7:55

Senátor Miroslav Antl odpověděl na dotaz pana Kvapného, čtenáře serveru ParlamentníListy.cz. Zhodnotil tresty, které padly u soudu v metanolové kauze. Dva z trestů jsou dokonce doživotní, byť zatím nepravomocně. Má jen jednu obavu, aby lidé, kteří způsobili smrt desítkám lidí a dalším občanům poznamenali život trvalými potížemi, nevyšli z vězení dřív, jak se často stává.

Ať zůstanou ve vězení co nejdéle, píše senátor o míchačích metylalkoholu
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Míchači vražedné metylalkoholové směsi dostali doživotí a její distributoři vysoké tresty. Senátor Miroslav Antl to považuje za správné, protože vlastně spáchali mnohonásobnou vraždu. Když směs míchali a distribuovali, předem věděli, co může jejich počínání způsobit. Podle názoru člena horní komory Parlamentu jde o jeden z nejhorších zločinů v historii České republiky.

„Takže doživotní tresty pro dva míchače a dalších osm poměrně tvrdých trestů pro pachatele navazující trestné činnosti považuji za spravedlivé a odpovídající míře ohrožení lidských životů a zdraví. Doufám jen, že v případě pravomocného odsouzení zůstanou zločinci ve výkonu trestu odnětí svobody co nejdéle – a nebudou propouštěni hned, jakmile uplyne příslušná délka trestu pro podmíněné odsouzení, jak tomu bývá i u dalších vrahů (v rámci probíhajícího čištění českých kriminálů),“ podotýká senátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…