Až sem lidi dohnala vláda! Právník Nielsen o situaci, kdy vám SMS změní život

05.02.2022 9:39 | Ze sítí

Novela pandemického zákona? V demokracii naprosto nepřijatelná věc, nástroj totality. Právník Tomáš Nielsen se v pořadu „O čem se mlčí“ pořádně rozjel.

Až sem lidi dohnala vláda! Právník Nielsen o situaci, kdy vám SMS změní život
Foto: Archiv TN
Popisek: JUDr. Tomáš Nielsen, právník roku 2018

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55307 lidí
Pandemický zákon ve své novelizované podobě podle Niesena pošlapává ústavní práva a svobody. Už proto, že zavádí „jakýsi trvalý nouzový stav, který umožní vládě vydávat jakési dekrety“. Tak to vidí právník Nielsen. „To znamená, že bude naprosto popřena zákonodárná moc a veškeré právo na řízení společnosti a dokonce zásahy do lidských práv a svobod bude mít vláda ČR. To je prostě v demokracii naprosto nepřijatelná věc,“ konstatuje Nielsen.

Za absolutně nepřijatelné považuje to, že o nařízeních ministerstva zdravotnictví už nemá Nejvyšší správní soud rozhodovat přednostně, což v praxi znamená, že o konečném verdiktu soudu se můžeme dozvědět třeba až za 4 roky.

„Druhá věc je, že ta novela přináší něco, co je pro každého právníka, ani to nejde popsat jinak, než skutečně nástroj totality. To je to, že vaše základní lidské právo na svobodu pohybu a pobytu může být odstraněno formou SMS zprávy, a to bez jakéhokoliv správního rozhodování, bez jakékoli možnosti se proti tomu odvolat, byť tedy někteří poslanci přišli s jakýmsi pozměňovacím návrhem, ale ten nevede v žádném případě ke zlepšení. Takže tady bude na základě jakési fikce doručení omezováno právo dospělých i dětí na svobodu pohybu a pobytu bez jakékoli možnosti přezkumu,“ rozčílil se Nielsen.

Ještě před třemi lety by podle svých vlastních lov nevěřil tomu, že politici budou chtít skrze pandemický zákon ovlivnit i výsledky nadcházejících komunálních voleb. „Ale dneska už všichni víme, že konspirace se stává realitou po půl roce. A pokud ta předchozí vláda dokázala zavést bezprecedentní diskriminaci skupiny lidí – což je něco, o čemž já jsem věřil, že už po druhé světové válce nezažijeme – a tato vláda to udržuje,  tak dneska už bych se nedivil vůbec ničemu. ... Nechci strašit, ale určitě budeme velmi obezřetní, aby se něco takového nestalo,“ ujistil Nielsen.

Má za to, že je zapotřebí zkoumat nejen počínání české vlády, ale i dalších vlád, včetně Evropské unie, aby se nestalo, že zmizí demokracie nejen na úrovni národním, ale i na té mezinárodní.

Konstatoval také, že lidé s sebou nosí šibenice na demonstrace opakovaně, už několik let, aby ukázaly, kam až vláda občany dohnala. 4Já si myslím, že tohle je jen jakási děsivá reakce,“ vypálil Nielsen s tím, že je v kontaktu se zoufalými maminkami, které si stěžují, že děti pořádně nemohou ven, že děti čelí tlaku ve škole i jinde. Ve jménu jistých odborníků, kteří vyvolávají strach ve společnosti a v jejichž vleku vystupují politici. Svou vinu na tom podle Nielsena nesou i politici.

„Podle mě je třeba obnovit a navrátit si tu demokracii,“ uzavřel Nielsen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…