BIS má po Praze desítky bytů. Vyšla kniha popisující praktiky agentů

28.05.2012 22:31

Tajná služba BIS má po Praze rozesety desítky tajných bytů, které její příslušníci používají jako něco mezi přechodnou kaceláří a domovem. To a další skutečnosti odhaluje kniha bývalého agenta BISONI 001.

BIS má po Praze desítky bytů. Vyšla kniha popisující praktiky agentů
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

BIS moc často o svých technikách nemluví. Nyní ale vyšla nová kniha BISONI 001 bývalého agenta s pseudonymem Josef Sytovský, která leccos odhaluje. Popisují se v ní například tzv. kutlochy, tedy přechodné byty agentů, kterých jsou po Praze desítky.

"Na první pohled obyčejný dlouhý panelák o třinácti patrech a osmi vchodech. Jeden z mnoha v betonové džungli velkých sídlišť na okraji Prahy. Tisíce zvonků a jmenovek. Ve vstupních halách domů nekonečná kolumbária schránek… A přesto v něm najdeme jeden z nejhlídanějších bytů ve městě. Utajený byt tajné služby. Odhlučněný, izolovaný před zvědavými zraky okolního pozemského i elektronického světa," stojí v knize, jejíž ukázku uvedl server iDnes.cz.

Podobné byty měla i Státní bezpečnost za minulého režimu. V nich se většinou scházel příslušník StB se svým agentem. Kutlochy jsou ale spíše něco mezi pracovištěm a domovem. Příslušníci BIS v nich bydlí v době, kdy pracují na utajené akci a nechtějí, aby byla prozrazena jejich identita.

"Režim v bytě se podobá kosmické lodi. V některých částech panelů natřených nevkusným válečkem jevíckabelů než betonu. Každý ze tří nájemníků tady má na starost svoje rutinní úkoly. Od jednoduchých, jako je dostatek mýdla, přes odpovědnost za funkčnost miniaturních hasicích přístrojů, důmyslně schovaných náhradních zdrojů energie až po speciální přístroje na vytěžování nahrávek z odposlechů a z počítače,“ píše bývalý důstojník ve své knize.

Publikace vyjde v nakladatelství investigativního novináře Jaroslava Kmenty, který je spojován s kauzou podnikatele Františka Mrázka nebo s odposlechy Víta Bárty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…